Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Intialainen porkkanavanukas

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Porkkanaa jälkkärissä? Oi kyllä! Kardemumma ja porkkana karamellisoituvat kerman ja voin kanssa suussasulavaksi, intialaistyyliseksi jälkiruoaksi. 

27.4.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
6 kpl
porkkanaa (550 g)
2 rkl
voita
1 dl
kuohukermaa
1 tl
kardemummaa
3/4 tl
sokeria
Tarjoiluun
2 rkl
cashewpähkinöitä (paahdettuna)
1 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmista intialaiset porkkanavanukkaat näin:

Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi.

Sulata voi kattilassa tai pannulla. Lisää porkkanaraaste ja kuumenna sekoitellen. Anna hautua noin 4 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes porkkanoista ei enää irtoa nestettä.

Lisää kerma, kardemumma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes kerma on lähes kokonaan imeytynyt porkkanoihin.

Vuoraa neljä annosvuokaa, esimerkiksi pientä kahvikuppia, kelmulla. Jaa seos vuokiin ja anna hiukan jäähtyä. Taita kelmujen liepeet päälle ja nosta vuoat jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.

Vaahdota vaniljakastike.

Kumoa porkkanavanukkaat lautaselle ja koristele paahdetuilla pähkinöillä. Tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt