


Intialainen porkkanavanukas
Porkkanaa jälkkärissä? Oi kyllä! Kardemumma ja porkkana karamellisoituvat kerman ja voin kanssa suussasulavaksi, intialaistyyliseksi jälkiruoaksi.
Valmista intialaiset porkkanavanukkaat näin:
Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi.
Sulata voi kattilassa tai pannulla. Lisää porkkanaraaste ja kuumenna sekoitellen. Anna hautua noin 4 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes porkkanoista ei enää irtoa nestettä.
Lisää kerma, kardemumma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes kerma on lähes kokonaan imeytynyt porkkanoihin.
Vuoraa neljä annosvuokaa, esimerkiksi pientä kahvikuppia, kelmulla. Jaa seos vuokiin ja anna hiukan jäähtyä. Taita kelmujen liepeet päälle ja nosta vuoat jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.
Vaahdota vaniljakastike.
Kumoa porkkanavanukkaat lautaselle ja koristele paahdetuilla pähkinöillä. Tarjoa vaniljavaahdon kanssa.