Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Intialainen naanleipä

2 h 0 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 25 min

Intiassa naanleivät paistetaan tandooriuunissa. Leivistä revitään paloja, joita käytetään lusikan tapaan. Leivo mahtavan hyvät naanleivät tällä ohjeella!

29.3.2017
Reseptin ainekset
6 kpl
25 g
voita
1 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
maitoa
10 g
hiivaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Mittaa jogurtti ja maito kattilaan. Kuumenna sekoitellen kädenlämpöiseksi.

Liuota hiiva lämpimään jogurttiseokseen. Lisää sokeri ja suola. Sekoita joukkoon jauhot, mutta älä vaivaa. Lisää lopuksi voi.

Kohota taikinaa liinalla peitettynä 30–60 minuuttia.

Pane paistokivi tai uunipelti uunin yläosaan. Kuumenna uuni 275-asteiseksi. On tärkeää, että myös paistoalusta on kuuma, kun leivät nostetaan uuniin.

Leivo taikinasta pötkö ja jaa se kuuteen osaan. Kauli tai painele jokainen pala parin millin paksuiseksi kolmion muotoiseksi leiväksi.

Nosta kaksi tai kolme leipää kerrallaan kuumalle paistokivelle tai pellille. Paista 5–8 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet väriä. Tarjoa leivät lämpiminä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt