Maku

Intialainen naanleipä

2 h
4.3
0

Intialainen naanleipä

MU
0
4.3
Intiassa naanleivät paistetaan tandooriuunissa. Leivistä revitään paloja, joita käytetään lusikan tapaan. Leivo mahtavan hyvät naanleivät tällä ohjeella!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 25 gvoita
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia
  • 1 dlmaitoa
  • 10 ghiivaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Mittaa jogurtti ja maito kattilaan. Kuumenna sekoitellen kädenlämpöiseksi.

Liuota hiiva lämpimään jogurttiseokseen. Lisää sokeri ja suola. Sekoita joukkoon jauhot, mutta älä vaivaa. Lisää lopuksi voi.

Kohota taikinaa liinalla peitettynä 30–60 minuuttia.

Pane paistokivi tai uunipelti uunin yläosaan. Kuumenna uuni 275-asteiseksi. On tärkeää, että myös paistoalusta on kuuma, kun leivät nostetaan uuniin.

Leivo taikinasta pötkö ja jaa se kuuteen osaan. Kauli tai painele jokainen pala parin millin paksuiseksi kolmion muotoiseksi leiväksi.

Nosta kaksi tai kolme leipää kerrallaan kuumalle paistokivelle tai pellille. Paista 5–8 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet väriä. Tarjoa leivät lämpiminä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä