3,9(15)
Intialainen myskikurpitsapata – mausteinen uuniruoka on nappivalinta syksyn ruokalistalle
Gluteeniton
Munaton
10 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 9 h 45 min
Ihanan mausteinen myskikurpitsapata tuo lämpöä pimeneviin iltoihin. Lempeä kotijuusto kruunaa kurpitsapata-annokset pehmeällä maullaan. Älä pelästy pitkää mausteluetteloa, kaikki ainekset löytyvät lähikaupasta.
Julkaistu 17.2.2017
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
1½ dlruskeita papuja (kuivia kidneypapuja)
1½ dlkikherneitä (kuivia)
1kurpitsa (myskikurpitsa, 5 dl kuutioituna)
2sipulia
3–4valkosipulinkynttä
1 rklvoita
1 rklrypsiöljyä
1 rklinkivääritahnaa (tai tuoretta raastettua inkivääriä)
2 tlgaram masalaa
2 tljuustokuminaa
2tähtianista
1 tlcurrya
½–1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
2 rkltomaattipyreetä
3 dlvettä
1kasvisliemikuutio
100 gtuoretta pinaattia
1 prk (165 ml)kookosmaitoa
1–2 dlkermaa
200 gkotijuustoa

Intialainen myskikurpitsapata valmistuu näin:

  1. Liota papuja ja kikherneitä kylmässä vedessä 8 tuntia. Valuta vesi pois ja keitä pavut ja kikherneet kypsiksi pakkausohjeen mukaan.
  2. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna rasva padassa, lisää mausteet ja sipulit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää pyree ja kuumenna. Kaada pataan vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Lisää kurpitsakuutiot ja pavut. Peitä pata kannella ja anna hautua liedellä tai 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  4. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä.
  5. Lisää pataan kookosmaito ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää pinaatti.
  6. Leikkaa juusto viipaleiksi. Puolita viipaleet ja paista ne öljyssä nopeasti ruskeaksi. Lisää juusto valmiiden annosten päälle.
  7. Tarjoa myskikurpitsapadan lisänä riisiä, naan-leipää ja mangochutneya. 
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.