


Intialainen myskikurpitsapata – mausteinen uuniruoka on nappivalinta syksyn ruokalistalle
10 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 9 h 45 min
Ihanan mausteinen myskikurpitsapata tuo lämpöä pimeneviin iltoihin. Lempeä kotijuusto kruunaa kurpitsapata-annokset pehmeällä maullaan. Älä pelästy pitkää mausteluetteloa, kaikki ainekset löytyvät lähikaupasta.
Reseptin ainekset
6 annosta
1½ dl
ruskeita papuja (kuivia kidneypapuja)
1½ dl
kikherneitä (kuivia)
1
kurpitsa (myskikurpitsa, 5 dl kuutioituna)
2
sipulia
3–4
valkosipulinkynttä
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
inkivääritahnaa (tai tuoretta raastettua inkivääriä)
2 tl
garam masalaa
2 tl
juustokuminaa
2
tähtianista
1 tl
currya
½–1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
tomaattipyreetä
3 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
100 g
tuoretta pinaattia
1 prk (165 ml)
kookosmaitoa
1–2 dl
kermaa
200 g
kotijuustoa
Intialainen myskikurpitsapata valmistuu näin:
- Liota papuja ja kikherneitä kylmässä vedessä 8 tuntia. Valuta vesi pois ja keitä pavut ja kikherneet kypsiksi pakkausohjeen mukaan.
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna rasva padassa, lisää mausteet ja sipulit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää pyree ja kuumenna. Kaada pataan vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Lisää kurpitsakuutiot ja pavut. Peitä pata kannella ja anna hautua liedellä tai 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä.
- Lisää pataan kookosmaito ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää pinaatti.
- Leikkaa juusto viipaleiksi. Puolita viipaleet ja paista ne öljyssä nopeasti ruskeaksi. Lisää juusto valmiiden annosten päälle.
- Tarjoa myskikurpitsapadan lisänä riisiä, naan-leipää ja mangochutneya.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat