Maku

Intialainen myskikurpitsapata – mausteinen uuniruoka on nappivalinta syksyn ruokalistalle

10 h 30 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
9 h 45 min
Ihanan mausteinen myskikurpitsapata tuo lämpöä pimeneviin iltoihin. Lempeä kotijuusto kruunaa kurpitsapata-annokset pehmeällä maullaan. Älä pelästy pitkää mausteluetteloa, kaikki ainekset löytyvät lähikaupasta.
GL
MU
4
1
Julkaistu: 17.2.2017


Ainekset (6 annosta)

  • 1½ dlruskeita papuja (kuivia kidneypapuja)
  • 1½ dlkikherneitä (kuivia)
  • 1kurpitsa (myskikurpitsa, 5 dl kuutioituna)
  • 2sipulia
  • 3–4valkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklinkivääritahnaa (tai tuoretta raastettua inkivääriä)
  • 2 tlgaram masalaa
  • 2 tljuustokuminaa
  • 2tähtianista
  • 1 tlcurrya
  • ½–1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 3 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 100 gtuoretta pinaattia
  • 1 prk (165 ml)kookosmaitoa
  • 1–2 dlkermaa
  • 200 gkotijuustoa
Tulosta

Intialainen myskikurpitsapata valmistuu näin:

  1. Liota papuja ja kikherneitä kylmässä vedessä 8 tuntia. Valuta vesi pois ja keitä pavut ja kikherneet kypsiksi pakkausohjeen mukaan.
  2. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna rasva padassa, lisää mausteet ja sipulit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää pyree ja kuumenna. Kaada pataan vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Lisää kurpitsakuutiot ja pavut. Peitä pata kannella ja anna hautua liedellä tai 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  4. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä.
  5. Lisää pataan kookosmaito ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää pinaatti.
  6. Leikkaa juusto viipaleiksi. Puolita viipaleet ja paista ne öljyssä nopeasti ruskeaksi. Lisää juusto valmiiden annosten päälle.
  7. Tarjoa myskikurpitsapadan lisänä riisiä, naan-leipää ja mangochutneya. 
1 kommentti