1 rklinkivääritahnaa (tai tuoretta raastettua inkivääriä)
2 tlgaram masalaa
2 tljuustokuminaa
2tähtianista
1 tlcurrya
½–1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
2 rkltomaattipyreetä
3 dlvettä
1kasvisliemikuutio
100 gtuoretta pinaattia
1 prk (165 ml)kookosmaitoa
1–2 dlkermaa
200 gkotijuustoa
Intialainen myskikurpitsapata valmistuu näin:
Liota papuja ja kikherneitä kylmässä vedessä 8 tuntia. Valuta vesi pois ja keitä pavut ja kikherneet kypsiksi pakkausohjeen mukaan.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna rasva padassa, lisää mausteet ja sipulit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää pyree ja kuumenna. Kaada pataan vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Lisää kurpitsakuutiot ja pavut. Peitä pata kannella ja anna hautua liedellä tai 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä.
Lisää pataan kookosmaito ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää pinaatti.
Leikkaa juusto viipaleiksi. Puolita viipaleet ja paista ne öljyssä nopeasti ruskeaksi. Lisää juusto valmiiden annosten päälle.
Tarjoa myskikurpitsapadan lisänä riisiä, naan-leipää ja mangochutneya.