Maku

Intialainen kurpitsapata

10 h 30 min
3
1

Intialainen kurpitsapata

GL
MU
1
3
Ihana kasvispata saa kivaa makua kurpitsasta. Lempeä kotijuusto kruunaa kurpitsapata-annokset. Älä pelästy pitkää mausteluetteloa, kaikki ainekset löytyvät lähikaupasta. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 dlruskeita papuja (kuivia kidneypapuja)
  • 1 1/2 dlkikherneitä (kuivia)
  • 1 kplkurpitsaa (myskikurpitsa, 5 dl kuutioituna)
  • 2 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklinkivääritahnaa (tai tuoretta raastettua inkivääriä)
  • 2 tlgaram masalaa
  • 2 tljuustokuminaa
  • 2 kpltähtianista
  • 1 tlcurrya
  • 1/2 - 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 3 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 100 gtuoretta pinaattia
  • 2 dlruokakermaa
  • 200 gkotijuustoa

Tee näin

10 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN9 h 45 min

Valmista intialainen kurpitsapata näin:

Liota papuja ja kikherneitä kylmässä vedessä 8 tuntia. Valuta vesi pois ja keitä pavut ja kikherneet kypsiksi pakkausohjeen mukaan.

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna rasva padassa, lisää mausteet ja sipulit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää pyree ja kuumenna. Kaada pataan vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Lisää kurpitsakuutiot ja pavut. Peitä pata kannella ja anna hautua liedellä tai 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä.

Lisää pataan kookosmaito ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää pinaatti.

Leikkaa juusto viipaleiksi. Puolita viipaleet ja paista ne öljyssä nopeasti ruskeaksi. Lisää juusto valmiiden annosten päälle.

Tarjoa intialaisen kurpitsapadan lisänä riisiä, naan-leipää ja mangochutneya. 

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä