Kotivinkki

Inkiväärisilakat

0
0

Inkiväärisilakat

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 600 gsilakkafileitä
  • 1 tlsuolaa
  • rasvaa vuoan voiteluun

Marinointiliemi:

  • 3 cm:npala inkivääriä
  • 1porkkana
  • 1punasipuli
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlvettä
  • 10maustepippuria
  • 1 dlväkiviinaetikkaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois. Aseta fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Ripottele fileille suolaa ja kääri ne tiukalle rullalle alkaen pyrstöpäästä.

2. Voitele vuoka ja aseta rullat vuokaan vieri viereen. Kypsennä rullia uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

3. Kuori inkivääri ja porkkana ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli.

4. Laita kattilaan sokeri, vesi, maustepippurit, inkivääri ja porkkanat. Kiehauta seos. Lisää joukkoon etikka ja punasipuli. Jäähdytä lientä hieman.

5. Kaada mausteliemi silakkarullien päälle ja anna maustua yön yli.

Vinkki!

Vinkki Ahkeroi kerralla silakoita isompi annos ja vie niitä kauniissa purkeissa tuliaisiksi jouluvierailuilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä