


Inkiväärisilakat – pikkukalat muuttuvat juhlaherkuiksi hyvillä mausteilla
Inkiväärisilakat kypsennetään etikkaliemessä yön yli ja annetaan sitten marinoitua purkissa. Mausteliemeen makua antavat inkivääri, kaneli ja laakerinlehdet.
Reseptin ainekset
500 g
silakkafileitä
Etikkaliemi
4 dl
kylmää vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
½ rkl
suolaa
Marinadi
reilu pala
inkivääriä
2 dl
vettä
1 dl
sokeria
1
kanelitanko
3
laakerinlehteä
1 dl
omenaviinietikkaa
Purkkiin lisäksi
2
porkkanaa
Inkiväärisilakat valmistuvat näin:
- Sekoita etikkaliemen ainekset. Leikkaa silakkafileistä saksilla selkäevät pois. Laita fileet etikkaliemeen. Anna niiden tekeytyä liemessä jääkaapissa yön yli.
- Kuori inkivääri ja viipaloi se. Laita kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Kiehauta liemi, ota kattila pois liedeltä ja hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä liemi ja sekoita joukkoon omenaviinietikka.
- Kuori ja viipaloi porkkanat. Valuta silakkafileet ja kääräise ne rulliksi. Lado silakkafileet ja porkkanasiivut purkkeihin. Kaada mausteliemi silakoiden päälle.
- Anna inkiväärisilakoiden maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Jääkaapissa ne säilyvät 2 viikkoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat