Inkiväärisilakat – pikkukalat muuttuvat juhlaherkuiksi hyvillä mausteilla

{
Aktiivinen
Passiivinen
Inkiväärisilakat kypsennetään etikkaliemessä yön yli ja annetaan sitten marinoitua purkissa. Mausteliemeen makua antavat inkivääri, kaneli ja laakerinlehdet.
LA
GL
MA
MU
0
0
Julkaistu: 11.12.2020


Reseptin ainekset

  • 500 gsilakkafileitä

Etikkaliemi

  • 4 dlkylmää vettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • ½ rkl suolaa

Marinadi

  • reilu palainkivääriä
  • 2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1kanelitanko
  • 3laakerinlehteä
  • 1 dlomenaviinietikkaa

Purkkiin lisäksi

  • 2porkkanaa
Tulosta

Inkiväärisilakat valmistuvat näin:

  1. Sekoita etikkaliemen ainekset. Leikkaa silakkafileistä saksilla selkäevät pois. Laita fileet etikkaliemeen. Anna niiden tekeytyä liemessä jääkaapissa yön yli.
  2. Kuori inkivääri ja viipaloi se. Laita kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Kiehauta liemi, ota kattila pois liedeltä ja hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä liemi ja sekoita joukkoon omenaviinietikka.
  3. Kuori ja viipaloi porkkanat. Valuta silakkafileet ja kääräise ne rulliksi. Lado silakkafileet ja porkkanasiivut purkkeihin. Kaada mausteliemi silakoiden päälle.
  4. Anna inkiväärisilakoiden maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Jääkaapissa ne säilyvät 2 viikkoa.

Kommentoi »