Inkiväärisilakat – pikkukalat muuttuvat juhlaherkuiksi hyvillä mausteilla
{
Aktiivinen
Passiivinen
Inkiväärisilakat kypsennetään etikkaliemessä yön yli ja annetaan sitten marinoitua purkissa. Mausteliemeen makua antavat inkivääri, kaneli ja laakerinlehdet.
LA
GL
MA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.12.2020

Inkiväärisilakat – pikkukalat muuttuvat juhlaherkuiksi hyvillä mausteilla
Reseptin ainekset
- 500 gsilakkafileitä
Etikkaliemi
- 4 dlkylmää vettä
- 1 dlväkiviinaetikkaa
- ½ rkl suolaa
Marinadi
- reilu palainkivääriä
- 2 dlvettä
- 1 dlsokeria
- 1kanelitanko
- 3laakerinlehteä
- 1 dlomenaviinietikkaa
Purkkiin lisäksi
- 2porkkanaa
Inkiväärisilakat valmistuvat näin:
- Sekoita etikkaliemen ainekset. Leikkaa silakkafileistä saksilla selkäevät pois. Laita fileet etikkaliemeen. Anna niiden tekeytyä liemessä jääkaapissa yön yli.
- Kuori inkivääri ja viipaloi se. Laita kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Kiehauta liemi, ota kattila pois liedeltä ja hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä liemi ja sekoita joukkoon omenaviinietikka.
- Kuori ja viipaloi porkkanat. Valuta silakkafileet ja kääräise ne rulliksi. Lado silakkafileet ja porkkanasiivut purkkeihin. Kaada mausteliemi silakoiden päälle.
- Anna inkiväärisilakoiden maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Jääkaapissa ne säilyvät 2 viikkoa.

Joulun kalapöytä – nappaa talteen ihanat reseptit ja kalaherkkujen säilytysvinkit!

Kirpeää ja makeaa! Pikkelöidyt silakat täydentävät joulun kalapöydän
Meillä kotona

Limegraavatut silakkafileet
Kotivinkki

Kermaviili-valkosipulisilakat
Kotivinkki

Valkosipulisilakat
Maku

Lasimestarin silakat
Maku

Gunnarin silakat
Maku

Sinappiset silakat
Maku