Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Inkiväärisilakat – pikkukalat muuttuvat juhlaherkuiksi hyvillä mausteilla

Inkiväärisilakat kypsennetään etikkaliemessä yön yli ja annetaan sitten marinoitua purkissa. Mausteliemeen makua antavat inkivääri, kaneli ja laakerinlehdet.

11.12.2020
Reseptin ainekset
500 g
silakkafileitä
Etikkaliemi
4 dl
kylmää vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
½ rkl
suolaa
Marinadi
reilu pala
inkivääriä
2 dl
vettä
1 dl
sokeria
1
kanelitanko
3
laakerinlehteä
1 dl
omenaviinietikkaa
Purkkiin lisäksi
2
porkkanaa

Inkiväärisilakat valmistuvat näin:

  1. Sekoita etikkaliemen ainekset. Leikkaa silakkafileistä saksilla selkäevät pois. Laita fileet etikkaliemeen. Anna niiden tekeytyä liemessä jääkaapissa yön yli.
  2. Kuori inkivääri ja viipaloi se. Laita kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Kiehauta liemi, ota kattila pois liedeltä ja hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä liemi ja sekoita joukkoon omenaviinietikka.
  3. Kuori ja viipaloi porkkanat. Valuta silakkafileet ja kääräise ne rulliksi. Lado silakkafileet ja porkkanasiivut purkkeihin. Kaada mausteliemi silakoiden päälle.
  4. Anna inkiväärisilakoiden maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Jääkaapissa ne säilyvät 2 viikkoa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt