Maku

Indonesialainen lihapata

2 h 25 min
2
1

Indonesialainen lihapata

LA
MA
MU
1
2
Teksti Caroline Gullström
Kuvat Pirkanmaan ammattikorkeakoulun ruoka ja media -kurssin opiskelijat
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 1 1/2 dlomenatäysmehua
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 1/2 tlcurrya
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Tarjoiluun

  • 1 dlsuolapähkinöitä
  • 1 dlananasta (viipaloituna)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Suikaloi liha noin 1/2 sentin levyisiksi suikaleiksi.

Sekoita soijakastike, omenamehu, puristettu valkosipuli, raastettu inkivääri ja curry keskenään. Lisää liha ja vihannekset. Anna marinoitua 2–12 tuntia.

Siivilöi neste kulhoon. Ruskista liha- ja vihannespalat pannulla. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon neste. Anna indonesialaisen lihapadan kiehua, kunnes broilerinliha on mureaa.

Jos haluat oikein tulisen maun, voit lisätä hieman cayennenpippuria.

Tarjoile indonesialainen lihapata keitetyn riisin, suolapähkinöiden ja ananaksen kanssa.

•Vehnäjauhojen asemesta voit suurustaa ruoan myös maissitärkkelysjauhoilla (Maizena).

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä