Kotivinkki

Ihana pullakranssi

2 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Pullakranssi maistuu perinteisesti kanelilta, sokerilta ja kardemummalta. Rapsakan kuoren alta paljastuu pehmeä sisus.
3.6
0
Julkaistu: 18.11.2015


Reseptin ainekset (2 kpl)

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlmaitoa
  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1kananmuna
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkardemummarouhetta
  • noin 15 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 100 gvoita tai margariinia
  • ¼ dlsokeria
  • 3 tljauhettua kanelia

Voiteluun

  • kananmunan keltuainen
Tulosta

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

2. Sulata rasva. Vatkaa kananmunan rakenne rikki.

3. Lisää nesteeseen rasva, suola, sokeri, kardemumma, kananmuna ja iso osa jauhoista.

4. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele hieman vehnäjauhoja taikinan päälle ja peitä liinalla. Kohota taikinaa noin 40 minuuttia.

5. Kumoa taikina ja vaivaa loput jauhot taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan.

6. Katso pullakranssin muotoiluohje alapuolelta.

7. Nosta pullakranssit leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota vielä 30 minuuttia. Voitele pullien pinnat keltuaisella.

8. Paista pullakransseja uunin alaosassa 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Pullakranssin tekovaiheet

1. Kauli taikinapaloista suorakaiteen malliset levyt, noin 50 x 30 cm.

2. Levitä taikinalevyille voi ja ripottele päälle sokeri ja kaneli.

3. Kääri levyt tiukoiksi rulliksi. Jätä saumapuoli alaspäin.

4. Halkaise taikinarullat keskeltä.

5. Kieputa nauhat toistensa ympäri, niin että täytepuoli jää näkyville.

6. Kiepauta taikinanauha ympyräksi ja nipistele liitoskohta pitäväksi saumaksi.

Ohje on julkaistu Kaikkien aikojen Jouluherkut -lehdessä 2/2014.

Kommentoi »