Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Hunajalla sivelty

Hunajavohvelit – hurmaavan hunajainen herkku makeanhimoon

1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min

Hunajavohvelit ovat rapeita ja makeita keksejä, joita voi tehdä myös itse! Niiden valmistaminen kotona onnistuu vohveliraudalla.

3.10.2024

Hollantilainen siirappivohveli, stroopwafel, ihastuttaa makeudellaan ja mehevyydellään. Ohut vohvelikeksi on rapea mutta pehmeä, ja täytteenä on usein siirappia, joskus myös hunajaa. Ihanat vohvelikeksit tai hunajavohvelit, kuten herkkua Suomessa usein kutsutaan, onnistuvat yllättävän hyvin myös kotona tavallisella vohveliraudalla. Rasvaisen taikinan ansiosta vohvelit paistuvat herkullisiksi ilman lisättyä paistorasvaa.

Reseptin ainekset
18 kpl
8 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
sokeria
½ dl
hunajaa
1 ps (11 g)
kuivahiivaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 tl
suolaa
200 g
voita tai leivontamargariinia sulatettuna
1 dl
maitoa
1
muna
Täyte
noin 1 dl
hunajaa (kiteistä tai juoksevaa)

Hunajavohvelit – ohje:

  1. Mittaa kaikki taikinan ainekset yleiskoneen kulhoon. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
  2. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa leivinliinan alla 45 minuuttia.
  3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se 18 osaan. Pyöritä pulliksi ja painele litteämmiksi.
  4. Aseta taikinapalat yksitellen esilämmitetyn vohveliraudan päälle, paina kansi päälle. Paina kantta hieman, jotta vohveli litistyy ohuemmaksi. Paista vohveli kullanruskeaksi, noin 1,5 minuuttia.
  5. Poista kypsä vohveli raudasta ritilälle tai lautaselle. Leikkaa vohveli lämpimänä varovasti halki sahalaitaisella tai terävällä veitsellä.
  6. Levitä 1–2 teelusikallista hunajaa vohvelin väliin. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Vinkki!

Voit täyttää keksit myös paksulla kinuskilla tai dulce de lechellä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt