Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kieputa kauniiksi

Hunajaleipä on pumpulinpehmeä ja hunajainen hurmuri – katso videolta, miten muotoilet kierreleivän!

2 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 45 min

Täydellisen pehmeä leipä saa makunsa hunajan lisäksi kaurahiutaleista ja voisulasta. Sipaise uunituoreen leivän päälle kuohkeaa hunajavoita. Leipäviipaleet maistuvat ihanilta myös paahdettuina.

9.9.2024

Reseptin ainekset
2 leipää
75 g
voita tai margariinia
6 dl
vettä
1 dl
hunajaa
50 g
hiivaa
3 dl
kaurahiutaleita
2 tl
suolaa
noin 13 dl
vehnäjauhoja

Hunajaleipä – ohje:

  1. Sulata voi kattilassa. Mittaa vesi ja hunaja kattilaan, sekoita hyvin ja lämmitä kädenlämpöiseksi.
  2. Murenna hiiva kulhoon ja kaada lämmin neste päälle. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää kaurahiutaleet, suola ja puolet jauhoista. Sekoita huolellisesti.
  3. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
  4. Kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan.
  5. Leivo taikinapalasta 100 cm pitkä tanko. Tee tangon toiseen päähän silmukka, jonka halkaisija on noin 20 cm. Kierrä tangon pidempi pää silmukan ympäri kolme kertaa. Nipistä tangon päät kiinni.
  6. Käännä koko leipä ympäri, jotta liitoskohta jää leivän alle. Nosta leipä leivinpaperin päälle ja kohota vielä 30 minuuttia.
  7. Muotoile ja kohota toinen leipä samoin.
  8. Paista leipiä 180 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Jos leivän pinta alkaa tummua paiston aikana, voit peittää leivän leivinpaperilla. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

Vinkki!

Tee leivän kaveriksi hunajavoita. Vaahdota 100 g pehmeää voita ja 1–2 rkl hunajaa. Viimeistele ripauksella sormisuolaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt