


Hunajakakku on näyttävä mutta simppeli – täyte käy myös kuorrutteeksi ja muruset koristeeksi
3 h 25 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 25 min
Venäläinen monikerroksinen hunajakakku on upea ilmestys. Kakku on makea, mutta omena- ja sitruunamehu taittavat liian makeuden sopivasti.
Reseptin ainekset
8 annosta
3
kananmunaa
1 ¾ dl
hunajaa
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
väkiviinaetikkaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
Täyte
300 g
tuorejuustoa
100 g
ranskankermaa
½ dl
makeutettua kondensoitua maitoa (esim. Dovgan)
1 rkl
sitruslikööriä
Kostutus
1 dl
omenamehua
2 rkl
sitruunamehua
Hunajakakku – ohje:
- Sekoita keskenään kananmunat ja hunaja huolellisesti. Lisää joukkoon ruokasooda ja etikka. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä koko ajan sekoittaen.
- Levitä taikina neljälle leivinpaperille siten, että kun kakkupohja on paistettu, saat leikattua jokaiselta pellilliseltä kaksi halkaisijaltaan noin 17 cm:n kokoista pyöreää levyä.
- Paista levyjä 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Leikkaa lautasta apuna käyttäen jokaiselta pelliltä kaksi pyöreää kakkupohjaa. Säästä ylimääräinen kakkupohja.
- Nosta ylimääräiset kakkupalat takaisin pellille ja paista niitä 175-asteisessa uunissa noin 5–8 minuuttia. Laita palat muovipussiin ja murskaa ne hienoksi muruksi.
- Valmista hunajakakun täyte sekoittamalla tuorejuusto, ranskankerma, kondensoitu maito ja sitruslikööri. Nosta muutamaksi minuutiksi jääkaappiin, jotta täyte paksunee hieman.
- Kokoa kakku: kostuta jokaista pohjaa hieman omena-sitruunamehuseoksella ja lisää sitten muutama ruokalusikallinen täytettä. Kuorruta hunajakakku lopulla täytteellä ja ripottele pinnalle murskatut kakkumurut.
- Nosta hunajakakku jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat