Kotivinkki

Hunajakakku on näyttävä mutta simppeli – täyte käy myös kuorrutteeksi ja muruset koristeeksi

3 h 25 min
3.92
0

Hunajakakku on näyttävä mutta simppeli – täyte käy myös kuorrutteeksi ja muruset koristeeksi

Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Venäläinen monikerroksinen hunajakakku on upea ilmestys. Kakku on makea, mutta omena- ja sitruunamehu taittavat liian makeuden sopivasti.

Ainekset (8 annosta)

  • 3 kananmunaa
  • 1 ¾ dl hunajaa
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl väkiviinaetikkaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 300 g tuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • ½ dl kondensoitua maitoa (esim. Dovgan)
  • 1 rklsitruslikööriä

Kostutus

  • 1 dlomenamehua
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h 25 min

1. Sekoita keskenään kananmunat ja hunaja huolellisesti. Lisää joukkoon ruokasooda ja etikka. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä koko ajan sekoittaen.

2. Levitä taikina neljälle leivinpaperille siten, että kun kakkupohja on paistettu, saat leikattua jokaiselta pellilliseltä kaksi halkaisijaltaan noin 17 cm:n kokoista pyöreää levyä.

3. Paista levyjä 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Leikkaa lautasta apuna käyttäen jokaiselta pelliltä kaksi pyöreää kakkupohjaa. Säästä ylimääräinen kakkupohja.

4. Nosta ylimääräiset kakkupalat takaisin pellille ja paista niitä 175-asteisessa uunissa noin 5–8 minuuttia. Laita palat muovipussiin ja murskaa ne hienoksi muruksi.

5. Valmista hunajakakun täyte sekoittamalla tuorejuusto, ranskankerma, kondensoitu maito ja sitruslikööri. Nosta muutamaksi minuutiksi jääkaappiin, jotta täyte paksunee hieman.

6. Kokoa kakku: kostuta jokaista pohjaa hieman omena-sitruunamehuseoksella ja lisää sitten muutama ruokalusikallinen täytettä. Kuorruta hunajakakku lopulla täytteellä ja ripottele pinnalle murskatut kakkumurut. Nosta hunajakakku jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.92