Maku

Hummus

15 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3
1

Hummus on helppotekoinen, Lähi-idän keittiöstä tuttu tahna. Tarvitset vain kikherneitä, laadukasta oliiviöljyä sekä mausteita.
Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (1 annosta)

  • 265 gkikherneitä (säilyke)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklvettä
  • 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1 tlkuminaa (hienonnettuna)
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Hummus valmistuu näin:

Huuhdo kikherneet lävikössä. Pane kulhoon herneet, sitruunamehu ja vesi ja sekoita ne sauvasekoittimella soseeksi. Lisää muut aineet ja sekoita.

Lusikoi seos kulhoon. Tee tahnan keskelle kolo ja lisää siihen pieni loraus hyvää oliiviöljyä. Ripottele pinnalle paprikajauhetta.

Tarjoa hummus pita- tai naanleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
3