Kotivinkki

Hummus – surauta kikherneistä samettisen pehmeä tahna, joka hurmaa monikäyttöisyydellään

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Hummus on perinteinen Lähi-idän keittiöstä tuttu tahna. Tarvitset ainoastaan kikherneitä, laadukasta oliiviöljyä sekä mausteita. Sitten vain tehosekoitin hurisemaan!
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.3
0


Ainekset (6 annosta)

  • 1valkosipulinkynsi
  • 3 dlsäilykekikherneitä
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 2–3 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltahinia
  • 1 tlsriracha-kastiketta
  • 1 tljuustokuminaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • kokonaisia kikherneitä
Tulosta

Hummus valmistetaan näin:

  1. Kuori valkosipuli ja pane se tehosekoittimeen kikherneiden kanssa. Jätä muutama kikherne koristeluun.
  2. Lisää sitruunan mehu, öljy, tahini, sriracha ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai öljyä, jos hummus on liian paksua.
  3. Laita hummus kulhoon. Koristele kikherneillä ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.
MITÄ PIDIT?
3.25
Kommentoi »