3,4(5)
Hummus – surauta kikherneistä samettisen pehmeä tahna, joka hurmaa monikäyttöisyydellään
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
15 min
Hummus on perinteinen Lähi-idän keittiöstä tuttu tahna. Tarvitset ainoastaan kikherneitä, laadukasta oliiviöljyä sekä mausteita. Sitten vain tehosekoitin hurisemaan!
27.5.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 annosta
1valkosipulinkynsi
3 dlsäilykekikherneitä
2 rklsitruunan mehua
2–3 rkloliiviöljyä
1 rkltahinia
1 tlsriracha-kastiketta
1 tljuustokuminaa
½ tlsuolaa
1 rkloliiviöljyä
kokonaisia kikherneitä

Hummus valmistetaan näin:

  1. Kuori valkosipuli ja pane se tehosekoittimeen kikherneiden kanssa. Jätä muutama kikherne koristeluun.
  2. Lisää sitruunan mehu, öljy, tahini, sriracha ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai öljyä, jos hummus on liian paksua.
  3. Laita hummus kulhoon. Koristele kikherneillä ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.