Hummus – surauta kikherneistä samettisen pehmeä tahna, joka hurmaa monikäyttöisyydellään
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Hummus on perinteinen Lähi-idän keittiöstä tuttu tahna. Tarvitset ainoastaan kikherneitä, laadukasta oliiviöljyä sekä mausteita. Sitten vain tehosekoitin hurisemaan!
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.4
Kuvat
Julkaistu 27.5.2020

Hummus – surauta kikherneistä samettisen pehmeä tahna, joka hurmaa monikäyttöisyydellään
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1valkosipulinkynsi
- 3 dlsäilykekikherneitä
- 2 rklsitruunan mehua
- 2–3 rkloliiviöljyä
- 1 rkltahinia
- 1 tlsriracha-kastiketta
- 1 tljuustokuminaa
- ½ tlsuolaa
- 1 rkloliiviöljyä
- kokonaisia kikherneitä
Hummus valmistetaan näin:
- Kuori valkosipuli ja pane se tehosekoittimeen kikherneiden kanssa. Jätä muutama kikherne koristeluun.
- Lisää sitruunan mehu, öljy, tahini, sriracha ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai öljyä, jos hummus on liian paksua.
- Laita hummus kulhoon. Koristele kikherneillä ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.