Maku

Höyrymehu

2 h 15 min
4
1

Höyrymehu

GL
KA
LA
MA
MU
VE
1
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos
Höyrymehu valmistetaan näppärästi mehustimella. Tee marjoista ja hedelmistä haluamasi sekoitus, mehusta ja nauti kesän mauista vuoden jokaisena päivänä!

Ainekset (5 annosta)

Höyrymehu

  • 1500 gmarjoja
  • 400 gsokeria

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Höyrymehu valmistuu näin:

  1. Täytä mehustimen vesiosa vedellä ja siirrä se liedelle. Aseta mehunkeruuosa vesiosan päälle. Täytä marjaosa kukkuroilleen ja pane kansi päälle.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna sen kiehua kunnolla koko mehustamisen ajan. Lisää vettä tarvittaessa.
  3. Valuta ensimmäinen erä mehua 20–30 minuutin kuluttua aloittamisesta ja kaada se takaisin marjojen päälle. Mehusta marjaerää noin 90 minuuttia.
  4. Valuta höyrymehu suureen kattilaan, mittaa se ja sekoita sokeri joukkoon. Kuumenna mehu kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada höyrymehu puhtaisiin kuumiin pulloihin ja sulje tiiviisti. Jäähdytä nopeasti ja varastoi kylmiöön, jääkaappiin tai kellariin.

Vinkki!

  • Voit tehdä höyrymehuun erilaisia sekoituksia, esimerkiksi omenoita ja pihlajanmarjoja tai raparperia ja mansikoita.
  • Sokeria tarvitaan mehulitralle 400–500 g.
  • Säilöntätabletista riittää puolikas yhtä mehulitraa kohti.
MITÄ PIDIT?
4