Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Höyrymehu

2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min

Höyrymehu valmistetaan näppärästi mehustimella. Tee marjoista ja hedelmistä haluamasi sekoitus, mehusta ja nauti kesän mauista vuoden jokaisena päivänä!

21.7.2005
Reseptin ainekset
5 annosta
Höyrymehu
1500 g
marjoja
400 g
sokeria

Höyrymehu valmistuu näin:

  1. Täytä mehustimen vesiosa vedellä ja siirrä se liedelle. Aseta mehunkeruuosa vesiosan päälle. Täytä marjaosa kukkuroilleen ja pane kansi päälle.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna sen kiehua kunnolla koko mehustamisen ajan. Lisää vettä tarvittaessa.
  3. Valuta ensimmäinen erä mehua 20–30 minuutin kuluttua aloittamisesta ja kaada se takaisin marjojen päälle. Mehusta marjaerää noin 90 minuuttia.
  4. Valuta höyrymehu suureen kattilaan, mittaa se ja sekoita sokeri joukkoon. Kuumenna mehu kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada höyrymehu puhtaisiin kuumiin pulloihin ja sulje tiiviisti. Jäähdytä nopeasti ja varastoi kylmiöön, jääkaappiin tai kellariin.

Vinkki!

  • Voit tehdä höyrymehuun erilaisia sekoituksia, esimerkiksi omenoita ja pihlajanmarjoja tai raparperia ja mansikoita.
  • Sokeria tarvitaan mehulitralle 400–500 g.
  • Säilöntätabletista riittää puolikas yhtä mehulitraa kohti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt