Maku

Höyrymehu – ohjeet mehustamiseen

2 h 15 min
4
1

Höyrymehu – ohjeet mehustamiseen

GL
LA
MA
MU
1
4
Teksti Midi Vuorela
Tulosta
Mainos
Ota kesän maut talteen! Kurkkaa resepti, jolla onnistut mehustamisessa ja itse tehdyn mehun tekemisessä.

Ainekset (5 annosta)

  • 1500 gmarjoja
  • 400 gsokeria

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Täytä mehustimen vesiosa vedellä ja siirrä se liedelle. Aseta mehunkeruuosa vesiosan päälle. Täytä marjaosa kukkuroilleen ja pane kansi päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna sen kiehua kunnolla koko mehustamisen ajan. Lisää vettä tarvittaessa.

Valuta ensimmäinen erä mehua 20–30 minuutin kuluttua aloittamisesta ja kaada se takaisin marjojen päälle. Mehusta marjaerää noin 90 minuuttia.

Valuta mehu suureen kattilaan, mittaa se ja sekoita sokeri joukkoon. Kuumenna mehu kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada mehu puhtaisiin kuumiin pulloihin ja sulje tiiviisti. Jäähdytä nopeasti ja varastoi kylmiöön, jääkaappiin tai kellariin.

  • Voit tehdä mehuun erilaisia sekoituksia, esimerkiksi omenoita ja pihlajanmarjoja tai raparperia ja mansikoita.
  • Sokeria tarvitaan mehulitralle 400–500 g.
  • Säilöntätabletista riittää puolikas yhtä mehulitraa kohti.
MITÄ PIDIT?
4