


Höyrymehu
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Höyrymehu valmistetaan näppärästi mehustimella. Tee marjoista ja hedelmistä haluamasi sekoitus, mehusta ja nauti kesän mauista vuoden jokaisena päivänä!
Reseptin ainekset
5 annosta
Höyrymehu
1500 g
marjoja
400 g
sokeria
Höyrymehu valmistuu näin:
- Täytä mehustimen vesiosa vedellä ja siirrä se liedelle. Aseta mehunkeruuosa vesiosan päälle. Täytä marjaosa kukkuroilleen ja pane kansi päälle.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna sen kiehua kunnolla koko mehustamisen ajan. Lisää vettä tarvittaessa.
- Valuta ensimmäinen erä mehua 20–30 minuutin kuluttua aloittamisesta ja kaada se takaisin marjojen päälle. Mehusta marjaerää noin 90 minuuttia.
- Valuta höyrymehu suureen kattilaan, mittaa se ja sekoita sokeri joukkoon. Kuumenna mehu kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada höyrymehu puhtaisiin kuumiin pulloihin ja sulje tiiviisti. Jäähdytä nopeasti ja varastoi kylmiöön, jääkaappiin tai kellariin.
Vinkki!
- Voit tehdä höyrymehuun erilaisia sekoituksia, esimerkiksi omenoita ja pihlajanmarjoja tai raparperia ja mansikoita.
- Sokeria tarvitaan mehulitralle 400–500 g.
- Säilöntätabletista riittää puolikas yhtä mehulitraa kohti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat