Höyrymehu
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Höyrymehu valmistetaan näppärästi mehustimella. Tee marjoista ja hedelmistä haluamasi sekoitus, mehusta ja nauti kesän mauista vuoden jokaisena päivänä!
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
Teksti
Julkaistu: 21.7.2005

Höyrymehu
Reseptin ainekset (5 annosta)
Höyrymehu
- 1500 gmarjoja
- 400 gsokeria
Höyrymehu valmistuu näin:
- Täytä mehustimen vesiosa vedellä ja siirrä se liedelle. Aseta mehunkeruuosa vesiosan päälle. Täytä marjaosa kukkuroilleen ja pane kansi päälle.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna sen kiehua kunnolla koko mehustamisen ajan. Lisää vettä tarvittaessa.
- Valuta ensimmäinen erä mehua 20–30 minuutin kuluttua aloittamisesta ja kaada se takaisin marjojen päälle. Mehusta marjaerää noin 90 minuuttia.
- Valuta höyrymehu suureen kattilaan, mittaa se ja sekoita sokeri joukkoon. Kuumenna mehu kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada höyrymehu puhtaisiin kuumiin pulloihin ja sulje tiiviisti. Jäähdytä nopeasti ja varastoi kylmiöön, jääkaappiin tai kellariin.
Vinkki!
- Voit tehdä höyrymehuun erilaisia sekoituksia, esimerkiksi omenoita ja pihlajanmarjoja tai raparperia ja mansikoita.
- Sokeria tarvitaan mehulitralle 400–500 g.
- Säilöntätabletista riittää puolikas yhtä mehulitraa kohti.