Kotivinkki

Hillopullat

0
0

Hillopullat

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1kananmuna
  • ½ dlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • noin 5-7 dlvehnäjauhoja
  • 50 gvoita tai margariinia

TÄYTE:

  • 150 gvaniljanmakuista tuorejuustoa
  • 1 dlpaistonkestävää vadelmamarmeladia
  • 2 dlvadelmia

VOITELUUN JA PÄÄLLE:

  • kananmuna voiteluun
  • hasselpähkinärouhetta
  • raesokeria
  • sokerikuorrutetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen.

2. Vatkaa kananmuna kevyesti. Lisää vesi-hiivaseoksen joukkoon muna, sokeri, suola ja kardemumma.

3. Lisää jauhot seokseen vähitellen, alusta samalla. Alusta taikina hyvin ja vaivaa joukkoon rasva.

4. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia tai lähes kaksinkertaiseksi.

5. Vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla ilmakuplat pois.

6. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

7. Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja levitä se taikinalevylle. Levitä tuorejuuston päälle marmeladi ja vadelmat.

8. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa se 12 osaan. Nostele osat leikkauspuoli ylöspäin paperivuokiin.

9. Kohota pullia noin puoli tuntia. Voitele pullat munalla ja ripottele niiden päälle pähkinärouhetta ja raesokeria. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä pullat ja koristele ne sokerikuorrutteella.

Vinkki!

Vinkki: Pullien täytteeksi käy myös omatekoinen, kiinteä hillo.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä