Kotivinkki

Hiivaleipä

1 h 30 min
0
0

Hiivaleipä

Leivo hyvä hiivaleipä. Perinteinen hiivaleipätaikina on jauhopeukalon luovuuden lähde. Moni trendileipä lähtee tästä taikinasta. Riittävä määrä vehnäjauhoja takaa parhaan sitkon.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 6 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 11–12 dlhiivaleipävehnäjauhoja
  • 50 gvoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita suola, siirappi ja noin puolet hiivaleipäjauhoista nesteeseen.
 

2. Lisää loput jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Sekoita taikinaan viimeisen jauhoerän yhteydessä myös pehmeä rasva.
 

3. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, eli noin 30 minuuttia.
 

4. Kaada hiivaleipätaikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo taikinapalat leiviksi, nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota 30 minuuttia.
 

5. Paista hiivaleipiä 200 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniin ruskeita ja leivän pohjaa koputettaessa kuuluu ontto kumina. Tarjoa hiivaleipä kunnon voin kera.

Sitten varioimaan ohjetta!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä