


Hiivaleipä – näin teet perinteisen hiivaleipätaikinan ja paistat herkulliset leivät itse
1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 30 min
Hiivaleipä on jauhopeukalon luovuuden lähde. Perinteiseen hiivaleipätaikinaan saadaan täydellinen sitko oikealla määrällä vehnäjauhoja, jolloin myös lopputulos on vastustamaton!
Reseptin ainekset
2 kpl
Hiivaleipä
6 dl
vettä
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
2 rkl
siirappia
11–12 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
50 g
voita
Hiivaleipä leivotaan näin:
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita suola, siirappi ja noin puolet hiivaleipäjauhoista nesteeseen.
- Lisää loput jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Sekoita taikinaan viimeisen jauhoerän yhteydessä myös pehmeä rasva.
- Kohota liinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, eli noin 30 minuuttia.
- Kaada hiivaleipätaikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo taikinapalat leiviksi, nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota 30 minuuttia.
- Paista hiivaleipiä 200 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniin ruskeita ja leivän pohjaa koputettaessa kuuluu ontto kumina. Tarjoa hiivaleipä kunnon voin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
