Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hiekkahentunen – leivo iki-ihanat, vaniljakiisselillä täytetyt leivokset & nosta isoäidin pitsiliina pöytään!

1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min

Hiekkahentunen on nostalginen leivos, joka vie makumatkalle mummolaan. Kun leivosvuokiin paineltu simppeli murotaikinapohja täytetään vaniljakiisselillä ja koristellaan marjoilla, tulee leivoksista salonkikelpoiset ja juhlavat.

16.4.2021
Reseptin ainekset
15–20
Pohjataikina
100 g
voita
1 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1
muna
Vaniljakiisseli
2 ½ dl
täysmaitoa tai kuohukermaa
½
vaniljatanko
½ dl
sokeria
2
keltuaista
2 rkl
maissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
15 g
voita
Lisäksi
2 dl
mustikoita tai muita marjoja

Hiekkahentunen leivotaan näin:

  1. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sokeri, jauhot ja muna. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Painele taikina pieniin leivosvuokiin. Kasta sormesi tarvittaessa jauhoihin, niin taikina ei tartu.
  2. Paista taikinakuppeja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Anna jäähtyä, ennen kuin irrotat kupit vuoista.
  3. Täytettä varten mittaa kaikki aineet voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, nosta kattila sivuun. Lisää voi ja sekoita huolellisesti.
  4. Anna vaniljakiisselin jäähtyä hyvin, ennen kuin lusikoit kiisselin taikinakuppeihin.
  5. Lisää lopuksi hiekkahentusten päälle mustikoita tai muita lempimarjojasi.

Vinkki!

Voit leipoa taikinakupit hyvissä ajoin etukäteen, mutta täytä ne vasta tarjoilupäivänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt