Maku

Hiekkahentunen – leivo iki-ihanat, vaniljakiisselillä täytetyt leivokset & nosta isoäidin pitsiliina pöytään!

1 h 30 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
45 min
Hiekkahentunen on nostalginen leivos, joka vie makumatkalle mummolaan. Kun leivosvuokiin paineltu simppeli murotaikinapohja täytetään vaniljakiisselillä ja koristellaan marjoilla, tulee leivoksista salonkikelpoiset ja juhlavat.
KA
3.5
0
Julkaistu 16.4.2021


Reseptin ainekset (15–20)

Pohjataikina

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1muna

Vaniljakiisseli

  • 2 ½ dltäysmaitoa tai kuohukermaa
  • ½vaniljatanko
  • ½ dlsokeria
  • 2keltuaista
  • 2 rklmaissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
  • 15 gvoita

Lisäksi

  • 2 dlmustikoita tai muita marjoja
Tulosta

Hiekkahentunen leivotaan näin:

  1. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sokeri, jauhot ja muna. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Painele taikina pieniin leivosvuokiin. Kasta sormesi tarvittaessa jauhoihin, niin taikina ei tartu.
  2. Paista taikinakuppeja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Anna jäähtyä, ennen kuin irrotat kupit vuoista.
  3. Täytettä varten mittaa kaikki aineet voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, nosta kattila sivuun. Lisää voi ja sekoita huolellisesti.
  4. Anna vaniljakiisselin jäähtyä hyvin, ennen kuin lusikoit kiisselin taikinakuppeihin.
  5. Lisää lopuksi hiekkahentusten päälle mustikoita tai muita lempimarjojasi.

Vinkki!

Voit leipoa taikinakupit hyvissä ajoin etukäteen, mutta täytä ne vasta tarjoilupäivänä.

Kommentoi »