Maku

Hiekkahentuset (Mandelmusslor)

50 min
5
0

Hiekkahentuset (Mandelmusslor)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 150 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 kplkeltuaista
  • 4 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1/2 dllakkahilloa
  • 3 dllakkoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN15 min

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää mantelijauhe ja keltuainen sekä lopuksi jauhot. Nypi taikina tasaiseksi.

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Voitele noin 25 alumiinista leivosvuokaa tai peltivuokaa. Puristele taikinasta pötkö ja jaa se 25 osaan. Painele taikina vuokiin jauhotetuin tai märin sormin niin, että se nousee myös reunoille.

Nosta vuoat uunipellille ja paista niitä noin 10 – 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia. Kumoa hiekkahentuset vuoistaan hiukan jäähtyneinä. Anna taikinakuppien kuivua ritilän tai leivinpaperin päällä.

Täytä leivonnaiskupit juuri ennen tarjoilua vaahdotetulla kermalla, johon olet sekoittanut hilloa. Tarjoa hiekkahentusten lisänä marjoja.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä