Hiekkahentunen – leivo iki-ihanat, vaniljakiisselillä täytetyt leivokset & nosta isoäidin pitsiliina pöytään!
1 h 30 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
45 minHiekkahentunen on nostalginen leivos, joka vie makumatkalle mummolaan. Kun leivosvuokiin paineltu simppeli murotaikinapohja täytetään vaniljakiisselillä ja koristellaan marjoilla, tulee leivoksista salonkikelpoiset ja juhlavat.
KA
3.5
Kuvat
Julkaistu 16.4.2021

Hiekkahentunen – leivo iki-ihanat, vaniljakiisselillä täytetyt leivokset & nosta isoäidin pitsiliina pöytään!
Reseptin ainekset (15–20)
Pohjataikina
- 100 gvoita
- 1 dlsokeria
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1muna
Vaniljakiisseli
- 2 ½ dltäysmaitoa tai kuohukermaa
- ½vaniljatanko
- ½ dlsokeria
- 2keltuaista
- 2 rklmaissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
- 15 gvoita
Lisäksi
- 2 dlmustikoita tai muita marjoja
Hiekkahentunen leivotaan näin:
- Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sokeri, jauhot ja muna. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Painele taikina pieniin leivosvuokiin. Kasta sormesi tarvittaessa jauhoihin, niin taikina ei tartu.
- Paista taikinakuppeja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Anna jäähtyä, ennen kuin irrotat kupit vuoista.
- Täytettä varten mittaa kaikki aineet voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, nosta kattila sivuun. Lisää voi ja sekoita huolellisesti.
- Anna vaniljakiisselin jäähtyä hyvin, ennen kuin lusikoit kiisselin taikinakuppeihin.
- Lisää lopuksi hiekkahentusten päälle mustikoita tai muita lempimarjojasi.
Vinkki!
Voit leipoa taikinakupit hyvissä ajoin etukäteen, mutta täytä ne vasta tarjoilupäivänä.

Kaneliässät – suomalaisen pikkuleipäperinteen ikisuosikki hurmaa sinutkin
Maku

Ihannekakku – juuri se kakku, jota mummo aina leipoi kahvipöytään
Maku

Herrasväen piirakka – Kinuskikissan tuplaherkussa yhdistyvät tuttu pikkuleipien maku ja piirakan mehevyys
Unelmien Talo&Koti

Mustikkaiset sitruunapikkuleivät – unelmanpehmeällä kreemillä täytetyt herkkupalat kirjaimellisesti sulavat suuhun
Maku

Hanna-tädin kakut mummojen salaisella reseptillä
Maku

Arabialainen maustekakku – se eksoottisempi kakku mummon reseptivihkosta
Maku

Isoäidin keksipurkilla rapisee! 6 x iki-ihanat pikkuleivät nostalgiannälkään

Mustikka-mantelikakut – söpöissä pikkuleivoksissa ihastuttaa gluteeniton pohja ja mantelinen mustikkatäyte
Maku