Maku

Herukkainen suklaamurupiirakka – vartissa valmis uuniin!

40 min
0
0

Herukkainen suklaamurupiirakka – vartissa valmis uuniin!

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Mehukkaat herukat ja rapea muru tekevät tästä suklaisesta piirakasta vastustamattoman. Murupiirakan taikina valmistuu näppärästi sekoittamalla vaikka mökkikeittiössä.

Ainekset (12 annosta)

  • 2 dlsokeria
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gvoita sulatettuna
  • 1muna
  • 1 dlmaitoa
  • 2 dlmusta- ja/tai punaherukoita
  • 50 gtummaa suklaata

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet ja rasva. Ota muruseoksesta päällistä varten 1 ½ desiä eri kulhoon.

Lisää jäljelle jääneeseen muru-seokseen muna ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm × 30 cm).

Ripottele päälle herukat ja muruseos. Rouhi pinnalle vielä suklaata.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Tarjoa suklaamurupiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0