Maku

Herukkainen suklaamurupiirakka – vartissa valmis uuniin!

40 min
3
1

Mehukkaat herukat ja rapea muru tekevät tästä suklaisesta piirakasta vastustamattoman. Murupiirakan taikina valmistuu näppärästi sekoittamalla vaikka mökkikeittiössä.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

  • 2 dlsokeria
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gvoita sulatettuna
  • 1muna
  • 1 dlmaitoa
  • 2 dlmusta- ja/tai punaherukoita
  • 50 gtummaa suklaata

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet ja rasva. Ota muruseoksesta päällistä varten 1 ½ desiä eri kulhoon.

Lisää jäljelle jääneeseen muru-seokseen muna ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm × 30 cm).

Ripottele päälle herukat ja muruseos. Rouhi pinnalle vielä suklaata.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Tarjoa suklaamurupiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3