


Herukkainen suklaamurupiirakka – vartissa valmis uuniin!
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Mehukkaat herukat ja rapea muru tekevät tästä suklaisesta piirakasta vastustamattoman. Murupiirakan taikina valmistuu näppärästi sekoittamalla vaikka mökkikeittiössä.
Reseptin ainekset
12 annosta
2 dl
sokeria
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
100 g
voita sulatettuna
1
muna
1 dl
maitoa
2 dl
musta- ja/tai punaherukoita
50 g
tummaa suklaata
Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet ja rasva. Ota muruseoksesta päällistä varten 1 ½ desiä eri kulhoon.
Lisää jäljelle jääneeseen muru-seokseen muna ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm × 30 cm).
Ripottele päälle herukat ja muruseos. Rouhi pinnalle vielä suklaata.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Tarjoa suklaamurupiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat