Herukkainen suklaamurupiirakka – vartissa valmis uuniin!
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minMehukkaat herukat ja rapea muru tekevät tästä suklaisesta piirakasta vastustamattoman. Murupiirakan taikina valmistuu näppärästi sekoittamalla vaikka mökkikeittiössä.
3.3
Kuvat
Julkaistu 11.9.2017

Herukkainen suklaamurupiirakka – vartissa valmis uuniin!
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 2 dlsokeria
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- 100 gvoita sulatettuna
- 1muna
- 1 dlmaitoa
- 2 dlmusta- ja/tai punaherukoita
- 50 gtummaa suklaata
Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet ja rasva. Ota muruseoksesta päällistä varten 1 ½ desiä eri kulhoon.
Lisää jäljelle jääneeseen muru-seokseen muna ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm × 30 cm).
Ripottele päälle herukat ja muruseos. Rouhi pinnalle vielä suklaata.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Tarjoa suklaamurupiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.