Kotivinkki

Punaherukat + toscakakku = oi nam! Puraise herukka-toscapalaa ja ihastu

1 h 5 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
25 min
Herukka-toscapalat yhdistävät makean mantelikuorrutuksen kirpeisiin punaherukoihin. Kivan säväyksen kuorrutukselle antavat seesaminsiemenet. Sopivan kirpakka ja makea herkku!
4.5
0
Julkaistu: 29.7.2021


Reseptin ainekset (24 palaa)

Pohja

  • 4munaa
  • 4 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita sulatettuna
  • 1 dlmaitoa
  • 3 dlpuna- tai valkoherukoita

Kuorrutus

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 4 dlmantelilastuja
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • ½ dlmaitoa
Tulosta

Herukka-toscapalat valmistuvat näin:

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sulata voi. Kääntele jauhoseos, voisula ja maito munasokerivaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele herukat tasaisesti taikinan päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Levitä kuorrutus tasaisesti esipaistetun pohjan päälle.

Jatka paistamista uunissa vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes tosca on kauniin ruskeaa. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista paloiksi.

Kommentoi »