Kotivinkki

Herukka-kauramuropiiras

0
0

Herukka-kauramuropiiras

Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

MUROTAIKINAPOHJA:

  • 200 gmargariinia tai voita
  • 2 dlsokeria
  • 5 dljauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2kananmuna

TÄYTE:

  • 4-5 dlmarjoja tai hedelmiä paloina
  • ½-1 dlsokeria
  • 1 rklvehnä- tai perunajauhoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Murotaikina käsin: Paloittele rasva noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Käytä jauhoina puolet vehnäjauhoja ja puolet kaurahiutaleita. Lisää rasvakuutiot kuiviin aineisiin käsin nyppimällä niin, että saat tasaisen muruseoksen. Lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Murotaikina monitoimikoneella: Mittaa jääkaappikylmä rasva, jauhot ja sokeri monitoimikoneen kulhoon, jossa on teholeikkuri. Aja muruseokseksi. Lisää kananmuna ja käytä vain hetki niin, että taikina on tasaista.

2. Voitele piirasvuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota leivinpaperi vuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat.

3. Tasoita 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada ne pohjan päälle. Lisää loppu taikina marjojen päälle nokareina.

5. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna­ piiraan jäähtyä ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä