Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Herukka-kauramuropiiras

23.4.2012
Reseptin ainekset
MUROTAIKINAPOHJA:
200 g
margariinia tai voita
2 dl
sokeria
5 dl
jauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2
kananmuna
TÄYTE:
4-5 dl
marjoja tai hedelmiä paloina
½-1 dl
sokeria
1 rkl
vehnä- tai perunajauhoja

1. Murotaikina käsin: Paloittele rasva noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Käytä jauhoina puolet vehnäjauhoja ja puolet kaurahiutaleita. Lisää rasvakuutiot kuiviin aineisiin käsin nyppimällä niin, että saat tasaisen muruseoksen. Lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Murotaikina monitoimikoneella: Mittaa jääkaappikylmä rasva, jauhot ja sokeri monitoimikoneen kulhoon, jossa on teholeikkuri. Aja muruseokseksi. Lisää kananmuna ja käytä vain hetki niin, että taikina on tasaista.

2. Voitele piirasvuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota leivinpaperi vuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat.

3. Tasoita 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada ne pohjan päälle. Lisää loppu taikina marjojen päälle nokareina.

5. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna­ piiraan jäähtyä ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt