Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hernekeitto uunissa – vielä enemmän makua kuin perinteisessä versiossa

24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min

Hernekeitto valmistuu uunissa uskomattoman helposti! Lado vain ainekset vuokaan, uuni hoitaa loput. Kokeile uunihernaria kerran, ja teet sitä varmasti toistekin!

Reseptin ainekset
8 annosta
Hernekeitto uunissa
500 g
herneitä (kuivattuja, mielellään keltaisia)
1 kg
porsaan savupotkaa
2
sipulia
½ rku
tuoretta meiramia
2 ½ l
vettä
1–1 ½ tl
suolaa
1 ¼
mustapippuria myllystä
Voiteluun
1 rkl
rypsiöljyä
Tarjoilu
1
sipuli
2 rkl
sinappia

Hernekeitto uunissa – ohje:

  1. Liota herneitä runsaassa vedessä yön yli.
  2. Seuraavana päivänä kaada vesi pois ja huuhtele herneet.
  3. Kaada liotetut herneet kevyesti öljyttyyn 5 litran pataan. Lisää pataan myös kokonainen savupotka, kuutioidut sipulit ja hienonnettu meirami. Mittaa pataan vesi. Kuumenna kiehuvaksi hellalla.
  4. Laita kansi padan päälle ja nosta se uuniin 150 asteeseen. Anna hautua 8 tuntia. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.
  5. Nosta savupotka pois padasta. Poista potkasta luut ja leikkaa liha sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
  6. Sekoita lihat takaisin pataan. Kuumenna liedellä vielä kiehuvaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoa hernekeitto hienonnetun sipulin ja sinapin kera.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt