Hernekeitto uunissa – vielä enemmän makua kuin perinteisessä versiossa
24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
24 h Hernekeitto valmistuu uunissa uskomattoman helposti! Lado vain ainekset vuokaan, uuni hoitaa loput. Kokeile uunihernaria kerran, ja teet sitä varmasti toistekin!
GL
MA
MU
3.7
Julkaistu: 19.3.2017

Hernekeitto uunissa – vielä enemmän makua kuin perinteisessä versiossa
Reseptin ainekset (8 annosta)
Hernekeitto
- 500 gherneitä (kuivattuja, mielellään keltaisia)
- 1 kgporsaan savupotkaa
- 2sipulia
- ½ rkutuoretta meiramia
- 2 ½ lvettä
- 1 - 1 ½ tlsuolaa
- 1 ¼mustapippuria myllystä
Voiteluun
- 1 rklrypsiöljyä
Tarjoilu
- 1sipuli
- 2 rklsinappia
Hernekeitto uunissa valmistuu näin:
- Liota herneitä runsaassa vedessä yön yli.
- Seuraavana päivänä kaada vesi pois ja huuhtele herneet.
- Kaada liotetut herneet kevyesti öljyttyyn 5 litran pataan. Lisää pataan myös kokonainen savupotka, kuutioidut sipulit ja hienonnettu meirami. Mittaa pataan vesi. Kuumenna kiehuvaksi hellalla.
- Laita kansi padan päälle ja nosta se uuniin 150 asteeseen. Anna hautua 8 tuntia. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.
- Nosta savupotka pois padasta. Poista potkasta luut ja leikkaa liha sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Sekoita lihat takaisin pataan. Kuumenna liedellä vielä kiehuvaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa hernekeitto hienonnetun sipulin ja sinapin kera.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!

Hernekeitto on laskiaisen klassikko – mutta minkä kanssa se kuuluu syödä?

Paras hernekeitto valmistuu laadukkaista raaka-aineista – kurkkaa resepti, joka on täynnä makua
Maku

Perinteinen hernekeitto – resepti, joka vie nostalgiamatkalle mummolan keittiöön
Maku

Hernekeitto – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Savupotka-hernekeitto – herkullista arkiruokaa parhaimmillaan
Maku

Tulinen hernekeitto saa potkua chilitahnasta ja valkosipulista – kokeile ja ylläty!
Maku

Lihakeitto – maukasta arkiruokaa puolessa tunnissa
Kotivinkki

Jauhelihakeitto
Maku