Hernekeitto uunissa

24 h 20 min
0
0

Hernekeitto uunissa

Pitkään haudutettu hernekeitto valmistuu helposti padassa uunissa.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gkeltaisia luomu ruokaherneitä
  • 1 kgporsaan savupotka
  • 2 kplsipulia
  • ½ kplruukku tuoretta meiramia
  • 3 lvettä
  • 1½ tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Liota herneitä runsaassa vedessä yön yli. Kaada vesi pois ja huuhtele herneet. Laita liotetut herneet 5 litran pataan. Lisää pataan savupotka, kuutioidut sipulit ja hienonnettu meirami. Mittaa pataan 2 l vettä. Kuumenna kiehuvaksi liedellä.

Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin 150 asteeseen. Anna padan hautua 8 tuntia. Lisää muutaman tunnin välein tarvittaessa vettä.

Nosta savupotka pois padasta. Poista savupotkasta luut ja leikka liha sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Sekoita lihat takaisin pataan. Kuumenna liedellä vielä kiehuvaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä