Maku

Hernekeitto uunissa – vielä enemmän makua kuin perinteisessä versiossa

24 h 20 min
GL
MA
MU
3.5
0

Hernekeitto valmistuu uunissa uskomattoman helposti! Lado vain ainekset vuokaan, uuni hoitaa loput. Kokeile uunihernaria kerran, ja teet sitä varmasti toistekin!
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Hernekeitto

  • 500 gherneitä (kuivattuja, mielellään keltaisia)
  • 1 kgporsaan savupotkaa
  • 2sipulia
  • ½ rkutuoretta meiramia
  • 2 ½ lvettä
  • 1 - 1 ½ tlsuolaa
  • 1 ¼mustapippuria myllystä

Voiteluun

  • 1 rklrypsiöljyä

Tarjoilu

  • 1sipuli
  • 2 rklsinappia

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Hernekeitto uunissa valmistuu näin:

  1. Liota herneitä runsaassa vedessä yön yli.
  2. Seuraavana päivänä kaada vesi pois ja huuhtele herneet.
  3. Kaada liotetut herneet kevyesti öljyttyyn 5 litran pataan. Lisää pataan myös kokonainen savupotka, kuutioidut sipulit ja hienonnettu meirami. Mittaa pataan vesi. Kuumenna kiehuvaksi hellalla.
  4. Laita kansi padan päälle ja nosta se uuniin 150 asteeseen. Anna hautua 8 tuntia. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.
  5. Nosta savupotka pois padasta. Poista potkasta luut ja leikkaa liha sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
  6. Sekoita lihat takaisin pataan. Kuumenna liedellä vielä kiehuvaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoa hernekeitto hienonnetun sipulin ja sinapin kera.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!

MITÄ PIDIT?
3.5