


Hernekeitto uunissa – vielä enemmän makua kuin perinteisessä versiossa
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Hernekeitto valmistuu uunissa uskomattoman helposti! Lado vain ainekset vuokaan, uuni hoitaa loput. Kokeile uunihernaria kerran, ja teet sitä varmasti toistekin!
Reseptin ainekset
8 annosta
Hernekeitto uunissa
500 g
herneitä (kuivattuja, mielellään keltaisia)
1 kg
porsaan savupotkaa
2
sipulia
½ rku
tuoretta meiramia
2 ½ l
vettä
1–1 ½ tl
suolaa
1 ¼
mustapippuria myllystä
Voiteluun
1 rkl
rypsiöljyä
Tarjoilu
1
sipuli
2 rkl
sinappia
Hernekeitto uunissa – ohje:
- Liota herneitä runsaassa vedessä yön yli.
- Seuraavana päivänä kaada vesi pois ja huuhtele herneet.
- Kaada liotetut herneet kevyesti öljyttyyn 5 litran pataan. Lisää pataan myös kokonainen savupotka, kuutioidut sipulit ja hienonnettu meirami. Mittaa pataan vesi. Kuumenna kiehuvaksi hellalla.
- Laita kansi padan päälle ja nosta se uuniin 150 asteeseen. Anna hautua 8 tuntia. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.
- Nosta savupotka pois padasta. Poista potkasta luut ja leikkaa liha sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Sekoita lihat takaisin pataan. Kuumenna liedellä vielä kiehuvaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa hernekeitto hienonnetun sipulin ja sinapin kera.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat