


Minttuöljyllä viimeistelty
Herne-pekonipeltipiirakka – pellillisen piirakkaa voi tehdä jo edellisenä päivänä ja se maistuu juhlissa kuin juhlissa
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Herne-pekonipiirakan pohja valmistuu takuuvarmalla ohjeella, johon tulee perunasosejauhetta. Piirakan täytteessä maistuvat makeat herneet, suolainen pekoni ja täyteläinen juusto.
Reseptin ainekset
35 palaa
Pohja
6 dl
vehnäjauhoja
1 pkt (220 g)
perunasosejauhetta (2 pussia)
2 tl
leivinjauhetta
300 g
voita tai margariinia
1 dl
kylmää vettä
Täyte
1
iso sipuli
300 g
pekonia
2 prk
kermaviiliä
2 dl
ruokakermaa
4
munaa
½ tl
mustapippuria
2 ps
pakasteherneitä (sulatettuna)
3 dl
emmentaljuustoraastetta
Minttuöljy
1½ dl
minttua (hienonnettuna)
½ dl
oliiviöljyä
2 tl
sitruunanmehua
Herne-pekonipeltipiirakka − ohje:
- Yhdistä vehnäjauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun reunallisen uunipellin pohjalle ja reunoille noin 1,5 cm korkeuteen. Pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran.
- Hienonna sipuli ja leikkaa pekoni kuutioiksi. Paista pekoni-sipuliseosta noin 5 minuuttia pannulla. Kumoa seos lautaselle, jonka päällä on pari kerrosta talouspaperia, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
- Yhdistä kermaviili ja ruokakerma. Riko munat joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.
- Levitä herneet ja pekoni-sipuliseos piirakkapohjalle. Ripottele juustoraaste täytteille. Lusikoi kermaviiliseos päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia ennen leikkaamista paloiksi.
- Laita kaikki minttuöljyn aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Lusikoi minttuöljyä piirakkapaloille juuri ennen tarjoamista.
Vinkki!
Herne-pekonipiirakan voi leipoa jo edellisenä päivänä valmiiksi ja paloitella yöksi jääkaappiin. Lämmitä piirakkapaloja kylmäsäilytyksen jälkeen noin 5 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat