Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Minttuöljyllä viimeistelty

Herne-pekonipeltipiirakka – pellillisen piirakkaa voi tehdä jo edellisenä päivänä ja se maistuu juhlissa kuin juhlissa

1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min

Herne-pekonipiirakan pohja valmistuu takuuvarmalla ohjeella, johon tulee perunasosejauhetta. Piirakan täytteessä maistuvat makeat herneet, suolainen pekoni ja täyteläinen juusto.

27.5.2025

Reseptin ainekset
35 palaa
Pohja
6 dl
vehnäjauhoja
1 pkt (220 g)
perunasosejauhetta (2 pussia)
2 tl
leivinjauhetta
300 g
voita tai margariinia
1 dl
kylmää vettä
Täyte
1
iso sipuli
300 g
pekonia
2 prk
kermaviiliä
2 dl
ruokakermaa
4
munaa
½ tl
mustapippuria
2 ps
pakasteherneitä (sulatettuna)
3 dl
emmentaljuustoraastetta
Minttuöljy
1½ dl
minttua (hienonnettuna)
½ dl
oliiviöljyä
2 tl
sitruunanmehua

Herne-pekonipeltipiirakka − ohje:

  1. Yhdistä vehnäjauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun reunallisen uunipellin pohjalle ja reunoille noin 1,5 cm korkeuteen. Pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran.
  3. Hienonna sipuli ja leikkaa pekoni kuutioiksi. Paista pekoni-sipuliseosta noin 5 minuuttia pannulla. Kumoa seos lautaselle, jonka päällä on pari kerrosta talouspaperia, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
  4. Yhdistä kermaviili ja ruokakerma. Riko munat joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.
  5. Levitä herneet ja pekoni-sipuliseos piirakkapohjalle. Ripottele juustoraaste täytteille. Lusikoi kermaviiliseos päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia ennen leikkaamista paloiksi.
  6. Laita kaikki minttuöljyn aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Lusikoi minttuöljyä piirakkapaloille juuri ennen tarjoamista.

Vinkki!

Herne-pekonipiirakan voi leipoa jo edellisenä päivänä valmiiksi ja paloitella yöksi jääkaappiin. Lämmitä piirakkapaloja kylmäsäilytyksen jälkeen noin 5 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt