


Herne-bruschetta
20 min
Oi, mikä kesäherkku! Kauniit hernebruschetat eli hernetahnalla voidellut paahdetut leivät maistuvat upealta alkupalana ja keittojen tai salaattien kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
8 kpl
maalaisleipäviipaletta
Herne-piparjuuritahna
3 dl
herneitä
3 rkl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 1/2 rkl
piparjuuritahnaa
1 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Päälle
250 g
mozzarellajuustoa (2 palloa)
1 dl
herneenversoja
1 1/2 rkl
oliiviöljyä
Keitä herneitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. (Jos käytät pakasteherneitä, voit jättää keittämisen väliin.)
Valuta herneet lävikössä ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
Soseuta herneet, ranskankerma, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Paahda leivät paahtimessa.
Levitä leivän päälle reilusti hernetahnaa ja viipale mozzarellaa. Koristele herneenversolla.
Viimeistele bruschetat juuri ennen tarjoilua lorauksella oliiviöljyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat