Maku

Herne-bruschetta

20 min
5
0

Herne-bruschetta

MU
0
5
Oi, mikä kesäherkku! Kauniit hernebruschetat eli hernetahnalla voidellut paahdetut leivät maistuvat upealta alkupalana ja keittojen tai salaattien kanssa. 
Teksti Vesa Tammilehto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplmaalaisleipäviipaletta

Herne-piparjuuritahna

  • 3 dlherneitä
  • 3 rklranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 1/2 rklpiparjuuritahnaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Päälle

  • 250 gmozzarellajuustoa (2 palloa)
  • 1 dlherneenversoja
  • 1 1/2 rkloliiviöljyä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Keitä herneitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. (Jos käytät pakasteherneitä, voit jättää keittämisen väliin.)

Valuta herneet lävikössä ja huuhtele ne kylmällä vedellä.

Soseuta herneet, ranskankerma, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Paahda leivät paahtimessa.

Levitä leivän päälle reilusti hernetahnaa ja viipale mozzarellaa. Koristele herneenversolla.

Viimeistele bruschetat juuri ennen tarjoilua lorauksella oliiviöljyä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä