Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Herkulliset bataattipyörykät avokado-tahinikastikkeella

Gluteenittomiin bataattipyöryköihin saa makua paahtamalla bataatikuutiot uunissa. Pyöryköissä maistuvat myös kvinoa, chili ja jeera. Avokado-tahinikastike raikastaa annoksen.

24.1.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
kvinoaa
1 (500 g)
bataatti
1 rkl
oliiviöljyä
1
pieni punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
1 tl
jeeraa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Avokado-tahinikastike
1
avokado
2 rkl
tahinia
2 rkl
oliiviöljyä
1
limetin kuori ja mehu
½ rku
korianteria
½ tl
suolaa

Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia.

Huuhtele kypsä kvinoa siivilässä, valuta ja kumoa kulhoon jäähtymään.

Kuori bataatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kuutioiden joukkoon öljyä ja kaada bataatit uunipellille leivinpaperin päälle.

Paahda 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Soseuta pehmeät bataattikuutiot haarukalla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se.

Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja muotoile taikinasta öljytyin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista bataattipyöryköitä 200 asteessa 20 minuuttia.

Irrota avokadosta hedelmäliha. Pane kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Tarjoa kastiketta bataattipyöryköiden kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt