Maku

Herkulliset bataattipyörykät avokado-tahinikastikkeella

{
Aktiivinen
Passiivinen
Gluteenittomiin bataattipyöryköihin saa makua paahtamalla bataatikuutiot uunissa. Pyöryköissä maistuvat myös kvinoa, chili ja jeera. Avokado-tahinikastike raikastaa annoksen.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.8
0
Kuvat Petri Mulari


Ainekset (4 annosta)

  • 200 gkvinoaa
  • 1 (500 g)bataatti
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1pieni punasipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1punainen chili
  • 1 tljeeraa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tl mustapippuria

Avokado-tahinikastike

  • 1avokado
  • 2 rkltahinia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1limetin kuori ja mehu
  • ½ rku korianteria
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia.

Huuhtele kypsä kvinoa siivilässä, valuta ja kumoa kulhoon jäähtymään.

Kuori bataatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kuutioiden joukkoon öljyä ja kaada bataatit uunipellille leivinpaperin päälle.

Paahda 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Soseuta pehmeät bataattikuutiot haarukalla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se.

Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja muotoile taikinasta öljytyin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista bataattipyöryköitä 200 asteessa 20 minuuttia.

Irrota avokadosta hedelmäliha. Pane kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Tarjoa kastiketta bataattipyöryköiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.8
Kommentoi »