Kotivinkki

Herkullinen riistapasta

0
0

Herkullinen riistapasta

Voit käyttää riistapastaan jänistä, hirveä, peuraa tai vaikka naudanlihaa. Liha saa olla sitkeämpää osaa, kuten rintaa tai ulko- tai kulmapaistia. Luut tuovat lisää makua.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • noin 1 gjänistä, hirveä tai esimerkiksi naudan kulma- tai ulkopaistia
  • 1sipuli
  • 4valkosipulinkynttä
  • 1-2porkkanaa
  • 1-2varsisellerinvartta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlrosmariinia
  • 1 tltimjamia
  • 3 dlpunaviiniä
  • 2 tlktomaattimurskaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 gvoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Näin teet riistapastan

1. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön.Paloittele liha reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit, leikkaa porkkana

pieniksi kuutioiksi ja viipaloi varsiselleri.

2. Kuumenna öljy suuressa padassa ja ruskista lihapalat siinä. Lisää yrtit ja hienonnetut kasvikset. Jatka kuullottamalla

pienemmällä lämmöllä noin viisi minuuttia.

3. Lisää pataan punaviini ja keitä, kunnes viini on lähes haihtunut ja koko pata on viinin punertamaa.

4. Lisää tomaatit ja vettä niin, että raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät. Aseta kansi päälle ja

hauduta hiljakseen poreillen 2–4 tuntia, kunnes liha irtoaa luista-. Voit kypsentää pataa myös 125-asteisessa uunissa.

5. Kun liha murenee koskettaessa, pata on kypsää. Jos liha on ollut luullista, poista lihat, anna hieman jäähtyä ja irrota luut. Lisää lihat takaisin pataan. Mausta pata hyvin suolalla ja pippurilla.

6. Sekoita pataan lopuksi voinokareita. Keitä pastaa paketin ohjeen mukaan ja sekoita riistapata keitetyn pastan sekaan. Voit tarjota padan kanssa myös ohraa tai perunaa pastan sijaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä