Herkullinen kesäkurpitsa-sinihomejuustopiirakka
kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Valmista näyttävä piirakka rullaamalla kesäkurpitsasta ruusuja sinihomejuustotäytteen päälle.

Reseptin ainekset 8 annosta
380 gpiirakkataikinaa (pakaste)
3-4 kplkesäkurpitsaa
täyte
1 kplpunasipuli
2 dlruokakermaa
1 rklperunajauhoja
150 gsinihomejuustoa murennettuna
150 granskankermaa
3 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
Levitä piirakkataikina vuokaan reunoja myöden.
Hienonna punasipuli kulhoon ja kaada päälle ruokakerma. Lisää perunajauhot, sinihomejuusto, ranskankerma ja kanamunat täytteeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa niistä ohuita levyjä esimerkiksi juustohöylällä. Rullaa kesäkurpitsasuikaleet ja painele piirakan pintaan. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuttia.
Anna piirakan vetäytyä hetki ja nauti vielä hieman lämpimänä.