Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
tuoreita herkkusieniä
1
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
4 rkl
vehnäjauhoja
7 dl
kasvislientä
1½ dl
ruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
3 rkl
persiljaa (hienonnettuna)
Herkkusienikeitto – ohje:
- Puhdista sienet esimerkiksi talouspaperilla ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota sieniä ja sipulia miedolla lämmöllä öljyssä kattilan pohjalla noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauhot.
- Lisää lientä vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kerma ja mausteet. Kiehauta ja tarkista herkkusienikeiton maku.
- Sekoita lopuksi herkkusienikeiton joukkoon persilja.
- Tarjoa herkkusienikeitto täysjyväleivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat