Maku

Herkkusienikeitto

25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
MU
KA
4.31
6
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gtuoreita herkkusieniä
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 7 dlkasvislientä
  • 1 1/2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 3 rklpersiljaa (hienonnettuna)
Tulosta

Puhdista sienet esimerkiksi talouspaperilla ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sieniä ja sipulia miedolla lämmöllä öljyssä kattilan pohjalla noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauhot.

Lisää lientä vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kerma ja mausteet. Kiehauta ja tarkista herkkusienikeiton maku.

Sekoita lopuksi herkkusienikeiton joukkoon persilja.

Tarjoa herkkusienikeitto täysjyväleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.31