Maku

Herkkupuuro – suolakinuskilla aateloitu, uunissa pehmeäksi hautunut luksuspuuro kruunaa viikonlopun

1 h 55 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen1 h 30 min
Herkkupuuro kuorrutetaan päärynöillä, viikunoilla, karpaloilla ja manteleilla sekä viimeistellään syntisen hyvällä suolakinuksilla. Pitkä haudutus uunissa tekee ohrapuurosta samettisen pehmeää.
MU
KA
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Puuro

  • 1 ltäysmaitoa
  • 1½ dl rikottuja ohrasuurimoita
  • ½ tlsuolaa

Vuoan voitelu

  • 1 rklvoita

Päälle

  • 2päärynää
  • 3viikunaa
  • ½ dlkuivattuja karpaloita
  • ½ dlmanteleita

Suolakinuski

  • 2 dlintiaanisokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Herkkupuuro valmistetaan näin:

  1. Valitse puuroa varten yli kaksilitrainen uunivuoka, sillä puuro kuohuu uunissa. Voitele vuoka. Mittaa maito, ohrasuurimot ja suola vuokaan ja sekoita.
  2. Hauduta puuroa uunin alaosassa 200 asteessa puoli tuntia ja sekoita puuro. Viipaloi päärynät ja levitä viipaleet puuron päälle.
  3. Nosta vuoka uuniin ja paista vielä tunti. Voit lisätä mantelit, viikunat ja karpalot varttia ennen uunista ottamista tai koristella niillä puuron vasta lopuksi.
  4. Valmista puuron kypsyessä suolakinuski. Kaada pannulle sokeri ja kerma. Anna kiehua hiljalleen sekoitellen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
  5. Tarjoa herkkupuuro suolakinuskin kanssa.

Vinkki!

Sunnuntaiaamun luksuspuuroon sopivat hyvin myös omenat. Jos et jaksa valmistaa kinuskia itse, osta leivontaosastolta valmiiksi keitetty kondensoitu maito (dulce de leche) ja mausta se ripauksella suolaa.

MITÄ PIDIT?
0