Kotivinkki

Helppo tonnikalapasta – herkullinen arkiruoka valmistuu ilman kermaa tai tomaattimurskaa

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Tämä helppo tonnikalapasta ei vaadi seurakseen kermaa tai tomaattimurskaa. Herkullinen kastike syntyy öljystä ja balsamiviinietikasta tai sitruunan mehusta. Aurinkokuivatut tomaatit, fenkoli ja herneet tuovat pastaan raikkautta ja makua.
5
0
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gspiraalipastaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1sipuli
  • 1pieni fenkoli
  • 5aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ dloliiviöljyä
  • 100 gherneitä (pakaste)
  • 2 rklvaaleaa balsamiviinietikkaa tai sitruunan mehua
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 prktonnikalapaloja öljyssä
  • 1 dltilliä hienonnettuna

Pinnalle

  • 2 dlpecorinoa tai parmesaania raastettuna
Tulosta

Helppo tonnikalapasta valmistetaan näin:

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  2. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa fenkoli ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kuullota fenkoleita ja sipuleita öljyssä pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää herneet ja tomaatit. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  4. Mausta viinietikalla ja pippurilla. Lisää valutetut tonnikalat ja tilli.
  5. Sekoita tonnikala-kasvisseos valutetun pastan kanssa. Viimeistele juustoraasteella.
MITÄ PIDIT?
5