Helppo perunalaatikko – joulupöydän klassikko
6 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
6 h Helppo perunalaatikko valmistuu perunasoseaineksista. Imelletty helppo perunalaatikko sopii mainiosti joulukinkun kumppaniksi!
KA
MU
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.7.2005

Helppo perunalaatikko – joulupöydän klassikko
Reseptin ainekset (10 annosta)
Helppo perunalaatikko
- 5 dlvettä
- 8 dlkevytmaitoa
- 1000 gperunasoseaineksia (pakaste)
- 2 rklvehnäjauhoja
- 1 rklsokeria
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlkanelia
Pinnalle
- 20 gvoita
- 2 rklsiirappia
Helppo perunalaatikko valmistuu näin:
- Mittaa vesi ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunamuusiainekset kattilaan, sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila sivuun. Lisää vehnäjauhot ja sokeri muusiin hyvin sekoittaen. Jätä kattila lieden kulmalle ja anna imeltyä muutamia tunteja.
- Mausta perunasose suolalla ja kanelilla.
- Tarkista makeus ja lisää makeutta siirapilla tarvittaessa.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä muutama lastu laatikon pinnalle ja valuta siirappiraidat päälle.
- Paista helppoa perunalaatikkoa uunissa 150–175 asteessa 60–90 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen imelletyn perunalaatikon resepti!

Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
Kotivinkki

Imelletty perunalaatikko
Maku

Vanhanajan imelletty perunalaatikko
Maku

Paras imelletty perunalaatikko
Kotivinkki

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kotivinkki

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Maku

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ripaus kardemummaa ja hyppysellinen kanelia vievät reseptin aivan uudelle tasolle
Maku