


Helppo mökkivokki! Bloggaajakaksosten wok syntyy kesäkeittiössä: ”Muurikalla ruokaan tulee hyvä maku sekä rapea pinta”
Foodbytwins-blogin kaksosten Petran ja Nooran mökkivokki syntyy helposti muurikan sijaan myös folionyytissä takassa tai avotulen hiilloksella. Käytä wokkiin omia satokauden lempikasviksiasi.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
- Leikkaa tofu kuutioiksi. Purista limen mehut. Huuhtele vihannekset, kuori tarvittaessa ja suikaloi.
- Valmista wokki muurikalla tai folionyyteissä.
Muurikalla: Lisää kaikki ainekset limeä ja korianteria lukuun ottamatta kuumalle muurinpohjapannulle öljytilkan kera. Kypsennä 5–10 minuuttia. Mausta limenmehulla. Viimeistele kevätsipulilla tai korianterilla.
Folionyyteissä: Tee 3–4 nyyttiä. Aseta jokaiseen kolme folio-palaa päällekkäin. Lisää päälle nuudelit, kasvikset ja tofut. Jaa kookoskerma nyytteihin. Purista päälle 1 limen mehu ja sulje nyytit huolellisesti. Anna nyyttien kypsyä hiilloksen päällä noin 15 minuuttia, kääntele välillä. Avaa nyytit ja lisää päälle limenmehua. Viimeistele kevätsipulilla tai korianterilla.
Vinkki!
Hiilloksen lämpötila vaihtelee, joten tarkkaa kypsymisaikaa ei voi sanoa. Kurkista tarvittaessa varovasti nyyttiin ja tarkista, että kaikki ainekset ovat kypsiä.