Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo mökkivokki! Bloggaajakaksosten wok syntyy kesäkeittiössä: ”Muurikalla ruokaan tulee hyvä maku sekä rapea pinta”

20 min

Foodbytwins-blogin kaksosten Petran ja Nooran mökkivokki syntyy helposti muurikan sijaan myös folionyytissä takassa tai avotulen hiilloksella. Käytä wokkiin omia satokauden lempikasviksiasi.

Reseptin ainekset
3–4 annosta
100 g
nuudeleita
400g
kiinteää tofua
300 g
vihanneksia (esimerkiksi sipulia, herkkusieniä, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja herneitä)
2
limeä
1 prk
kookoskermaa (400 g)
1 rkl
rypsiöljyä
½ rku
korianteria (hienonnettuna)
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
tuoretta tai kuivattua chiliä (halutessasi)
  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Leikkaa tofu kuutioiksi. Purista limen mehut. Huuhtele vihannekset, kuori tarvittaessa ja suikaloi.
  3. Valmista wokki muurikalla tai folionyyteissä.

Muurikalla: Lisää kaikki ainekset limeä ja korianteria lukuun ottamatta kuumalle muurinpohjapannulle öljytilkan kera. Kypsennä 5–10 minuuttia. Mausta limenmehulla. Viimeistele kevätsipulilla tai korianterilla.

Folionyyteissä: Tee 3–4 nyyttiä. Aseta jokaiseen kolme folio-palaa päällekkäin. Lisää päälle nuudelit, kasvikset ja tofut. Jaa kookoskerma nyytteihin. Purista päälle 1 limen mehu ja sulje nyytit huolellisesti. Anna nyyttien kypsyä hiilloksen päällä noin 15 minuuttia, kääntele välillä. Avaa nyytit ja lisää päälle limenmehua. Viimeistele kevätsipulilla tai korianterilla.

Vinkki!

Hiilloksen lämpötila vaihtelee, joten tarkkaa kypsymisaikaa ei voi sanoa. Kurkista tarvittaessa varovasti nyyttiin ja tarkista, että kaikki ainekset ovat kypsiä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt