Mutkat suoriksi! Helppo melanzane-spagettivuoka valmistuu sutjakkaammin kuin uskotkaan
Kasvis
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Helppo melanzane-spagettivuoka mukailee perinteisen italialaisen munakoisoruoan, melanzane alla parmigianan makuja. Lado raaka spagetti vuokaan purkkimunakoisojen ja kirsikkatomaattisäilykkeiden kanssa. Ruoka on uunissa nopeammin kuin ehdit opetella lausumaan täydellisesti ”melanzane alla parmigiana”.
1 prk (280/180 g) grillattuja munakoisoja öljyssä (esim. Pirkka)
2 tlk (á 400 g) kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
1 rku basilikaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
2 dl ruokakermaa
125 g mozzarellajuustoa
50 g parmesaanijuustoa raastettuna
Helppo melanzane-spagettivuoka valmistuu näin:
Voitele iso lasagnevuoka tai kaksi pienempää vuokaa munakoisojen öljyllä.
Laita spagetit vuoan tai vuokien pohjalle. Isomman vuoan pohjalle ne voi laittaa kokonaisina, pienempien vuokien pohjalle pätkittyinä.
Kaada päälle tomaatit. Lisää tölkkeihin tilkka vettä, huljuttele ja kaada vedet vuokaan.
Suikaloi munakoisot ja levitä tomaattien päälle vuokaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Revi basilika. Ripottele valkosipuli ja basilika munakoisojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada kerma vuokaan. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Viipaloi vuoan paistuessa mozzarella ja raasta parmesaani. Lisää ne vuoan pinnalle ja jatka kypsennystä vielä 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja spagetit ovat pehmeitä.
Vinkki!
Tuoreen basilikan tilalle käy myös kuivattu basilika (1 tl). Parmesaanin voi korvata emmentaljuustoraasteella.