Kotivinkki

Helppo mäti-graavilohipiiras

0
0

Helppo mäti-graavilohipiiras

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400 gvalmista piirakkataikinaa

Täyte:

  • 200 gruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
  • 1 dlruokakermaa
  • 2kananmunaa
  • ripaussuolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 1pieni punasipuli
  • sitruunamehua
  • 3 rklsmetanaa
  • ½ dlmätiä
  • 3-4 siivuagraavilohta

Koristeluun:

  • tilliä
  • vihreitä oliiveja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.

2. Voitele piirakkavuoka. Painele sulanut piirakkataikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka viileään vetäytymään.

3. Sekoita tuorejuustoon kerma, kananmunat ja mausteet.

4. Kaada täyte piirakkapohjan päälle vuokaan. Paista piirakkaa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes seos on hyytynyt ja taikina on kypsää.

5. Jäähdytä piirakka.

6. Kuori ja silppua punasipuli. Pane silppu kulhoon ja purista päälle sitruunanmehua. Anna maustua noin 10 minuuttia.

7. Koristele huoneenlämpöinen piirakka juuri ennen tarjoilua. Nosta pinnalle smetananokareita, mätiä, hienonnettua punasipulia ja graavilohisuikaleita. Viimeistele piirakka tillillä ja puolitetuilla oliiveilla.

8. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä