Maku

Helppo kanttarellipasta

15 min
4.6
2

Helppo kanttarellipasta

Täyteläinen ja aah, niin kanttarellinen! Tämä pasta antaa pääosan syyskesän ihanille kanttareilleille. Viini ja kerma tekevät kastikkeesta pehmeän aromikkaan. Sekoita kastike pastan joukkoon, ripauta päälle oreganoa ja nauti viinilasillisen kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gpastaa (fettuccine)
  • 3 rklvoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 ltuoreita kanttarelleja
  • suolaa
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/8 tlmuskottipähkinää (pieni ripaus)
  • 1 tlkuivattua oreganoa
  • 1 rklsitruunanmehua

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä.

Samalla kun pasta kypsyy, kuumenna voi ja oliiviöljyn paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita kunnes ne ovat aromaattisen pehmeitä.

Revi puhdistetut kanttarellit pienemmiksi paloiksi. Pienet sienet voi jättää kokonaisiksi. Lisää sienet pannulle ja mausta suolalla. Anna kanttarellien paistua kunnes neste on tullut ulos ja haihtunut. 

Kaada pannulle valkoviini. Anna kiehua kasaan muutaman minuutti kunnes reilu puolet viinistä on haihtunut.

Sekoita mukaan kuohukerma. Mausta ripauksella muskottipähkinää ja kuivattua oreganoa. Anna porista muutama minuutti. Lisää joukkoon puristus sitruunamehua.

Sekoita kastike juuri keitetyn pasta kanssa. Ripottele päälle oreganoa.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä