


Helppo kantarellipasta
15 min
Täyteläinen ja aah, niin kantarellinen! Tämä pasta antaa pääosan syyskesän ihanille kantareilleille. Viini ja kerma tekevät kastikkeesta pehmeän aromikkaan. Sekoita kastike pastan joukkoon, ripauta päälle oreganoa ja nauti viinilasillisen kanssa!
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
pastaa (fettuccine)
3 rkl
voita
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 l
tuoreita kantarelleja
suolaa
1 dl
valkoviiniä
2 dl
kuohukermaa
1/8 tl
muskottipähkinää (pieni ripaus)
1 tl
kuivattua oreganoa
1 rkl
sitruunanmehua
Helppo kantarellipasta – ohje:
- Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä.
- Samalla kun pasta kypsyy, kuumenna voi ja oliiviöljyn paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita kunnes ne ovat aromaattisen pehmeitä.
- Revi puhdistetut kantarellit pienemmiksi paloiksi. Pienet sienet voi jättää kokonaisiksi. Lisää sienet pannulle ja mausta suolalla. Anna kantarellien paistua kunnes neste on tullut ulos ja haihtunut.
- Kaada pannulle valkoviini. Anna kiehua kasaan muutaman minuutti kunnes reilu puolet viinistä on haihtunut.
- Sekoita mukaan kuohukerma. Mausta ripauksella muskottipähkinää ja kuivattua oreganoa. Anna porista muutama minuutti. Lisää joukkoon puristus sitruunamehua.
- Sekoita kastike juuri keitetyn pastan kanssa. Ripottele päälle oreganoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat