Maku

Helppo kanttarellipasta

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Täyteläinen ja aah, niin kanttarellinen! Tämä pasta antaa pääosan syyskesän ihanille kanttareilleille. Viini ja kerma tekevät kastikkeesta pehmeän aromikkaan. Sekoita kastike pastan joukkoon, ripauta päälle oreganoa ja nauti viinilasillisen kanssa!
4
3
Julkaistu: 14.8.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gpastaa (fettuccine)
  • 3 rklvoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 ltuoreita kanttarelleja
  • suolaa
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/8 tlmuskottipähkinää (pieni ripaus)
  • 1 tlkuivattua oreganoa
  • 1 rklsitruunanmehua
Tulosta

Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä.

Samalla kun pasta kypsyy, kuumenna voi ja oliiviöljyn paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita kunnes ne ovat aromaattisen pehmeitä.

Revi puhdistetut kanttarellit pienemmiksi paloiksi. Pienet sienet voi jättää kokonaisiksi. Lisää sienet pannulle ja mausta suolalla. Anna kanttarellien paistua kunnes neste on tullut ulos ja haihtunut. 

Kaada pannulle valkoviini. Anna kiehua kasaan muutaman minuutti kunnes reilu puolet viinistä on haihtunut.

Sekoita mukaan kuohukerma. Mausta ripauksella muskottipähkinää ja kuivattua oreganoa. Anna porista muutama minuutti. Lisää joukkoon puristus sitruunamehua.

Sekoita kastike juuri keitetyn pasta kanssa. Ripottele päälle oreganoa.

3 kommenttia