


Helppo lohivoileipäkakku
12 h 0 min
Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Tässä loistoresepti herkun tekoon!
Reseptin ainekset
10 annosta
12
isoa paahtoleipäviipaletta (täysjyvä- tai monivilja)
Lohivoileipäkakun täyte
200 g
lämminsavulohifileetä
1 dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esimerkiksi tilliä lehtipersiljaa ja timjamia)
1 dl
ruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
paksua jogurttia (turkkilaista)
½ tl
mustapippuria rouhittuna
Lohivoileipäkakun kostutus
1 dl
vettä
1 rkl
kasvis- tai kalafondia
1 rkl
sitruunamehua
Lohivoileipäkakun kuorrutus
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
paksua jogurttia (turkkilaista)
1 tl
piparjuuritahnaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Lohivoileipäkakun koristelu
ruukku vesikrassia tai tilliä
100–200 g
lämminsavulohifileetä
7
retiisiä
1
pieni sitruuna
10
varrellista kaprista
1
pieni punasipuli
kevätsipulinvarsi
Helppo lohivoileipäkakku – ohje:
- Valmista täyte sekoittamalla ruodoton kala, hienonnetut yrtit ja sipulit, tuorejuusto, jogurtti ja pippuri tasaiseksi täytetahnaksi. Yhdistä kostutusliemen ainekset.
- Jaa leipäviipaleet pinoiksi ja leikkaa kuoret pois ohuelti.
- Vuoraa leikkuulauta elintarvikekelmulla. Asettele sille neljä leipäviipaletta rinnan ja kostuta ne, etenkin reunat, pullasudilla. Kostutusliemen menekki riippuu leivästä. Höttöinen leipä tarvitsee vähemmän kostutusta kuin tiivis.
- Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle puolet täytteestä. Nosta toinen kerros leipiä päälle, kostuta ja levitä loppu täyte päälle. Viimeiseksi tulee leipäkerros, joka vain kostutetaan.
- Nosta kelmun reunat voileipäkakun päälle tiiviisti. Kietaise vielä toinen kerros kelmua päälle tarvittaessa. Nosta paketti jääkaappiin leikkuulaudalla tai vadilla. Anna kakun vetäytyä ja kostua 12 tuntia eli puolisen vuorokautta.
- Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Nosta kakku vadille kahden lastan avulla.
- Levitä kuorrute kakulle kauttaaltaan. Pyyhi reunat siistiksi talouspaperilla.
- Koristele kakku vesikrassin lehdillä, lämminsavulohen paloilla, retiisin- ja sitruunanviipaleilla, kapriksilla ja punasipulin ohuilla viipaleilla. Viimeistele kevätsipulinvarren viipaleilla.
Voileipäkakun vetäytymisaika on 12 tuntia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat