Helppo ja hyvä lohivoileipäkakku
12 h
{
Aktiivinen
Passiivinen
12 h Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Tässä loistoresepti herkun tekoon!
3.6
Kuvat
Julkaistu 8.6.2012

Helppo ja hyvä lohivoileipäkakku
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 12isoa paahtoleipäviipaletta (täysjyvä- tai monivilja)
Lohivoileipäkakun täyte
- 200 glämminsavulohifileetä
- 1 dltuoreita yrttejä hienonnettuna (esimerkiksi tilliä lehtipersiljaa ja timjamia)
- 1 dlruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dlpaksua jogurttia (turkkilaista)
- ½ tlmustapippuria rouhittuna
Lohivoileipäkakun kostutus
- 1 dlvettä
- 1 rklkasvis- tai kalafondia
- 1 rklsitruunamehua
Lohivoileipäkakun kuorrutus
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dlpaksua jogurttia (turkkilaista)
- 1 tlpiparjuuritahnaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Lohivoileipäkakun koristelu
- ruukku vesikrassia tai tilliä
- 100–200 glämminsavulohifileetä
- 7retiisiä
- 1pieni sitruuna
- 10varrellista kaprista
- 1pieni punasipuli
- kevätsipulinvarsi
Helppo lohivoileipäkakku – ohje:
- Valmista täyte sekoittamalla ruodoton kala, hienonnetut yrtit ja sipulit, tuorejuusto, jogurtti ja pippuri tasaiseksi täytetahnaksi. Yhdistä kostutusliemen ainekset.
- Jaa leipäviipaleet pinoiksi ja leikkaa kuoret pois ohuelti.
- Vuoraa leikkuulauta elintarvikekelmulla. Asettele sille neljä leipäviipaletta rinnan ja kostuta ne, etenkin reunat, pullasudilla. Kostutusliemen menekki riippuu leivästä. Höttöinen leipä tarvitsee vähemmän kostutusta kuin tiivis.
- Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle puolet täytteestä. Nosta toinen kerros leipiä päälle, kostuta ja levitä loppu täyte päälle. Viimeiseksi tulee leipäkerros, joka vain kostutetaan.
- Nosta kelmun reunat voileipäkakun päälle tiiviisti. Kietaise vielä toinen kerros kelmua päälle tarvittaessa. Nosta paketti jääkaappiin leikkuulaudalla tai vadilla. Anna kakun vetäytyä ja kostua 12 tuntia eli puolisen vuorokautta.
- Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Nosta kakku vadille kahden lastan avulla.
- Levitä kuorrute kakulle kauttaaltaan. Pyyhi reunat siistiksi talouspaperilla.
- Koristele kakku vesikrassin lehdillä, lämminsavulohen paloilla, retiisin- ja sitruunanviipaleilla, kapriksilla ja punasipulin ohuilla viipaleilla. Viimeistele kevätsipulinvarren viipaleilla.
Voileipäkakun vetäytymisaika on 12 tuntia.