Kotivinkki

Helppo ja hyvä lohivoileipäkakku

12 h
0
0

Helppo ja hyvä lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Tässä loistoresepti herkun tekoon!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 12isoa paahtoleipäviipaletta (täysjyvä- tai monivilja)

Lohivoileipäkakun täyte

  • 200 glämminsavulohifileetä
  • 1 dltuoreita yrttejä hienonnettuna (esimerkiksi tilliä lehtipersiljaa ja timjamia)
  • 1 dlruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dlpaksua jogurttia (turkkilaista)
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna

Lohivoileipäkakun kostutus

  • 1 dlvettä
  • 1 rklkasvis- tai kalafondia
  • 1 rklsitruunamehua

Lohivoileipäkakun kuorrutus

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dlpaksua jogurttia (turkkilaista)
  • 1 tlpiparjuuritahnaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Lohivoileipäkakun koristelu

  • ruukku vesikrassia tai tilliä
  • 100–200 glämminsavulohifileetä
  • 7retiisiä
  • 1pieni sitruuna
  • 10varrellista kaprista
  • 1pieni punasipuli
  • kevätsipulinvarsi

Tee näin

12 h
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN12 h

1. Valmista täyte sekoittamalla ruodoton kala­, hienonnetut yrtit ja sipulit, tuorejuusto, jogurtti ja pippuri tasaiseksi täytetahnaksi. Yhdistä kostutusliemen ainekset.

2. Jaa leipäviipaleet pinoiksi ja leikkaa kuoret pois ohuelti.

3. Vuoraa leikkuulauta elintarvike­kelmulla. Asettele sille neljä leipäviipaletta rinnan ja kostuta ne, etenkin reunat, pullasudilla. Kostutusliemen menekki riippuu leivästä. Höttöinen leipä tarvitsee vähemmän kostutusta kuin tiivis.

4. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle puolet täytteestä. Nosta toinen kerros leipiä päälle, kostuta ja levitä loppu täyte päälle­. Viimeiseksi tulee leipäkerros, joka vain kostutetaan.

5. Nosta kelmun reunat voileipäkakun päälle tiiviisti. Kietaise vielä toinen kerros kelmua päälle­ tarvittaessa. Nosta paketti­ jääkaappiin leikkuulaudalla tai vadilla. Anna kakun vetäytyä ja kostua 12 tuntia eli puolisen vuorokautta.

6. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Nosta kakku vadille kahden lastan avulla.

7. Levitä kuorrute kakulle kauttaaltaan. Pyyhi reunat siistiksi talouspaperilla.

8. Koristele kakku vesikrassin lehdillä, lämminsavulohen paloilla, retiisin- ja sitruunanviipaleilla, kapriksilla ja punasipulin ohuilla viipaleilla. Viimeistele kevätsipulinvarren viipaleilla.

Huom: Voileipäkakun vetäytymisaika on 12 T.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä