12isoa paahtoleipäviipaletta (täysjyvä- tai monivilja)
Lohivoileipäkakun täyte
200 glämminsavulohifileetä
1 dltuoreita yrttejä hienonnettuna (esimerkiksi tilliä lehtipersiljaa ja timjamia)
1 dlruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlpaksua jogurttia (turkkilaista)
½ tlmustapippuria rouhittuna
Lohivoileipäkakun kostutus
1 dlvettä
1 rklkasvis- tai kalafondia
1 rklsitruunamehua
Lohivoileipäkakun kuorrutus
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlpaksua jogurttia (turkkilaista)
1 tlpiparjuuritahnaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Lohivoileipäkakun koristelu
ruukku vesikrassia tai tilliä
100–200 glämminsavulohifileetä
7retiisiä
1pieni sitruuna
10varrellista kaprista
1pieni punasipuli
kevätsipulinvarsi
Helppo lohivoileipäkakku – ohje:
Valmista täyte sekoittamalla ruodoton kala, hienonnetut yrtit ja sipulit, tuorejuusto, jogurtti ja pippuri tasaiseksi täytetahnaksi. Yhdistä kostutusliemen ainekset.
Jaa leipäviipaleet pinoiksi ja leikkaa kuoret pois ohuelti.
Vuoraa leikkuulauta elintarvikekelmulla. Asettele sille neljä leipäviipaletta rinnan ja kostuta ne, etenkin reunat, pullasudilla. Kostutusliemen menekki riippuu leivästä. Höttöinen leipä tarvitsee vähemmän kostutusta kuin tiivis.
Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle puolet täytteestä. Nosta toinen kerros leipiä päälle, kostuta ja levitä loppu täyte päälle. Viimeiseksi tulee leipäkerros, joka vain kostutetaan.
Nosta kelmun reunat voileipäkakun päälle tiiviisti. Kietaise vielä toinen kerros kelmua päälle tarvittaessa. Nosta paketti jääkaappiin leikkuulaudalla tai vadilla. Anna kakun vetäytyä ja kostua 12 tuntia eli puolisen vuorokautta.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Nosta kakku vadille kahden lastan avulla.