Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo lohivoileipäkakku

12 h 0 min

Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Tässä loistoresepti herkun tekoon!

8.6.2012
Reseptin ainekset
10 annosta
12
isoa paahtoleipäviipaletta (täysjyvä- tai monivilja)
Lohivoileipäkakun täyte
200 g
lämminsavulohifileetä
1 dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esimerkiksi tilliä lehtipersiljaa ja timjamia)
1 dl
ruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
paksua jogurttia (turkkilaista)
½ tl
mustapippuria rouhittuna
Lohivoileipäkakun kostutus
1 dl
vettä
1 rkl
kasvis- tai kalafondia
1 rkl
sitruunamehua
Lohivoileipäkakun kuorrutus
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
paksua jogurttia (turkkilaista)
1 tl
piparjuuritahnaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Lohivoileipäkakun koristelu
ruukku vesikrassia tai tilliä
100–200 g
lämminsavulohifileetä
7
retiisiä
1
pieni sitruuna
10
varrellista kaprista
1
pieni punasipuli
kevätsipulinvarsi

Helppo lohivoileipäkakku – ohje:

  1. Valmista täyte sekoittamalla ruodoton kala­, hienonnetut yrtit ja sipulit, tuorejuusto, jogurtti ja pippuri tasaiseksi täytetahnaksi. Yhdistä kostutusliemen ainekset.
  2. Jaa leipäviipaleet pinoiksi ja leikkaa kuoret pois ohuelti.
  3. Vuoraa leikkuulauta elintarvike­kelmulla. Asettele sille neljä leipäviipaletta rinnan ja kostuta ne, etenkin reunat, pullasudilla. Kostutusliemen menekki riippuu leivästä. Höttöinen leipä tarvitsee vähemmän kostutusta kuin tiivis.
  4. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle puolet täytteestä. Nosta toinen kerros leipiä päälle, kostuta ja levitä loppu täyte päälle­. Viimeiseksi tulee leipäkerros, joka vain kostutetaan.
  5. Nosta kelmun reunat voileipäkakun päälle tiiviisti. Kietaise vielä toinen kerros kelmua päälle­ tarvittaessa. Nosta paketti­ jääkaappiin leikkuulaudalla tai vadilla. Anna kakun vetäytyä ja kostua 12 tuntia eli puolisen vuorokautta.
  6. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Nosta kakku vadille kahden lastan avulla.
  7. Levitä kuorrute kakulle kauttaaltaan. Pyyhi reunat siistiksi talouspaperilla.
  8. Koristele kakku vesikrassin lehdillä, lämminsavulohen paloilla, retiisin- ja sitruunanviipaleilla, kapriksilla ja punasipulin ohuilla viipaleilla. Viimeistele kevätsipulinvarren viipaleilla.

Voileipäkakun vetäytymisaika on 12 tuntia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt