Helppo ja hyvä lohivoileipäkakku
12 h
{
Aktiivinen
Passiivinen
12 h Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Tässä loistoresepti herkun tekoon!
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.6.2012

Helppo ja hyvä lohivoileipäkakku
Ainekset
- 12isoa paahtoleipäviipaletta (täysjyvä- tai monivilja)
Lohivoileipäkakun täyte
- 200 glämminsavulohifileetä
- 1 dltuoreita yrttejä hienonnettuna (esimerkiksi tilliä lehtipersiljaa ja timjamia)
- 1 dlruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dlpaksua jogurttia (turkkilaista)
- ½ tlmustapippuria rouhittuna
Lohivoileipäkakun kostutus
- 1 dlvettä
- 1 rklkasvis- tai kalafondia
- 1 rklsitruunamehua
Lohivoileipäkakun kuorrutus
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dlpaksua jogurttia (turkkilaista)
- 1 tlpiparjuuritahnaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Lohivoileipäkakun koristelu
- ruukku vesikrassia tai tilliä
- 100–200 glämminsavulohifileetä
- 7retiisiä
- 1pieni sitruuna
- 10varrellista kaprista
- 1pieni punasipuli
- kevätsipulinvarsi
1. Valmista täyte sekoittamalla ruodoton kala, hienonnetut yrtit ja sipulit, tuorejuusto, jogurtti ja pippuri tasaiseksi täytetahnaksi. Yhdistä kostutusliemen ainekset.
2. Jaa leipäviipaleet pinoiksi ja leikkaa kuoret pois ohuelti.
3. Vuoraa leikkuulauta elintarvikekelmulla. Asettele sille neljä leipäviipaletta rinnan ja kostuta ne, etenkin reunat, pullasudilla. Kostutusliemen menekki riippuu leivästä. Höttöinen leipä tarvitsee vähemmän kostutusta kuin tiivis.
4. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle puolet täytteestä. Nosta toinen kerros leipiä päälle, kostuta ja levitä loppu täyte päälle. Viimeiseksi tulee leipäkerros, joka vain kostutetaan.
5. Nosta kelmun reunat voileipäkakun päälle tiiviisti. Kietaise vielä toinen kerros kelmua päälle tarvittaessa. Nosta paketti jääkaappiin leikkuulaudalla tai vadilla. Anna kakun vetäytyä ja kostua 12 tuntia eli puolisen vuorokautta.
6. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Nosta kakku vadille kahden lastan avulla.
7. Levitä kuorrute kakulle kauttaaltaan. Pyyhi reunat siistiksi talouspaperilla.
8. Koristele kakku vesikrassin lehdillä, lämminsavulohen paloilla, retiisin- ja sitruunanviipaleilla, kapriksilla ja punasipulin ohuilla viipaleilla. Viimeistele kevätsipulinvarren viipaleilla.
Voileipäkakun vetäytymisaika on 12 tuntia.
MITÄ PIDIT?
3.62