Maku

Helpot tonnikalasushit

25 min
4.4
1

Helpot tonnikalasushit

MA
LA
1
4.4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 3 dlsushiriisiä
  • 4 dlvettä
  • 2 rklriisiviinietikkaa
  • 3/4 rklsokeria
  • 3/4 tlsuolaa

Tonnikalaseos

  • 150 gtonnikalaa öljyssä
  • 50 gpurjoa (hienonnettuna)
  • 3/4 dlkevytmajoneesia
  • 2 tlsitruunamehua
  • 2 tlsoijakastiketta

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä riisi ja mausta se etikalla, sokerilla ja suolalla.
Valuta tonnikala. Sekoita joukkoon majoneesi ja purjosilppu. Mausta seos.
Muotoile riisistä puhtain käsin vähän kananmunaa pienempiä soikioita. Levitä jokaiselle tonnikalaseosta.
Koristele tonnikalasushit purjosuikaleilla.
•Tarjoa tonnikalasushien lisänä soijakastiketta, johon sekoitat wasabia. Nauti säilöttyä inkivääriä, garia, sushipalojen välissä.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä