Reseptin ainekset 25 kpl
3 dlsushiriisiä
4 dlvettä
2 rklriisiviinietikkaa
3/4 rklsokeria
3/4 tlsuolaa
Tonnikalaseos
150 gtonnikalaa öljyssä
50 gpurjoa (hienonnettuna)
3/4 dlkevytmajoneesia
2 tlsitruunamehua
2 tlsoijakastiketta
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä riisi ja mausta se etikalla, sokerilla ja suolalla. Valuta tonnikala. Sekoita joukkoon majoneesi ja purjosilppu. Mausta seos. Muotoile riisistä puhtain käsin vähän kananmunaa pienempiä soikioita. Levitä jokaiselle tonnikalaseosta. Koristele tonnikalasushit purjosuikaleilla. •Tarjoa tonnikalasushien lisänä soijakastiketta, johon sekoitat wasabia. Nauti säilöttyä inkivääriä, garia, sushipalojen välissä.