


Kaakaolla rikastetut
Helpot suklaamuffinit – mahdottoman mehevät muffinit valmistuvat ilman vatkaamista
50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min
Helpot suklaamuffinit leivotaan kaakaojauheella, ilman suklaata. Muffinit maistuvat ihanilta sellaisenaan, mutta voit viimeistellä ne herkullisella kuorrutteella.
Reseptin ainekset
12 kpl
100 g
voita
2½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 dl
sokeria
1½ tl
vaniljasokeria
1½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
1½ dl
maitoa
2
munaa
Kuorrute
50 g
voita
1 dl
tomusokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
½–2 rkl
vettä
Lisäksi
12
muffinivuokaa
Helpot suklaamuffinit – ohje:
- Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää voisula, maito ja munat. Sekoita taikinaksi.
- Laita muffinipellin koloihin paperiset muffinivuoat. Jaa taikina vuokiin, mutta jätä hiukan kohoamisvaraa.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, niin lisää kylmää vettä puoli ruokalusikallista kerrallaan, kunnes koostumus on sopivan notkea. Jaa kuorrute muffinien päälle esimerkiksi lusikkaa apuna käyttäen.
Vinkki!
Pakasta muffinit ilman kuorrutetta ja kuorruta vasta sulatuksen jälkeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat