Pyöräytä himoittu kahvilaherkku kotona! Mehevät mantelicroissantit valmistuvat sukkelasti valmistaikinasta
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minMantelicroissantit kätkevät sisäänsä mehevän täytteen, joka on sekoitettu mantelimassasta ja voista. Trendiherkun kotiversio syntyy hujauksessa valmiista croissanttaikinasta.
KA
3.1
Kuvat
Julkaistu 22.3.2022

Pyöräytä himoittu kahvilaherkku kotona! Mehevät mantelicroissantit valmistuvat sukkelasti valmistaikinasta
Reseptin ainekset (6 kpl)
- 1 tlk (240 g)valmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
- 150 gmantelimassaa (esim. Sallinen)
- (pari tippaakarvasmanteliöljyä)
- 50 gvoita
Viimeistelyyn
- 1muna
- ¾ dlmantelilastuja
- ½ dltomusokeria
Mantelicroissantit valmistuvat näin:
- Ota taikina huoneenlämpöön. Sekoita mantelimassa ja pehmeä voi. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmanteliöljyä antamaan lisää makua.
- Avaa taikinapakkaus. Levitä taikina leivinalustalle ja leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Levitä ruokalusikallinen mantelimassaseosta kunkin palan päälle ja rullaa croissanteiksi.
- Laita mantelicroissantit leivinpaperille pellille. Paina litteäksi ja voitele munalla.
- Levitä loput massasta croissantien päälle ja ripottele päälle mantelilastuja.
- Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Siivilöi hieman jäähtyneiden mantelicroissantien päälle reilusti tomusokeria.

Cruffinit yhdistävät muffinin ja croissantin
Maku

Aamupala piirakan muodossa! Mysli-marjapiirakka yhdistää myslin, rahkan, hedelmät ja marjat täydelliseksi päivän aloitukseksi
Maku

Hunajaiset kaurasämpylät – nämä hunajavoilla valellut ihanuudet katoavat pelliltä hetkessä
Kotivinkki

Banaanimuffinit – sujauta hedelmäkorin pilkulliset banaanit taikinaan ja ihastu
Maku

Omenasarvet – croissanttien kevyempi versio
Maku

Suklaavohvelit – rapeat vastapaistetut herkut tarjoillaan suussasulavien suklaakastikkeiden kera
Meillä kotona

Suklaavoisarvet ja vaniljajäätelöä
Maku

Pienet juustocroissantit (Croissant con queso)
Maku