Pyöräytä himoittu kahvilaherkku kotona! Mehevät mantelicroissantit valmistuvat sukkelasti valmistaikinasta
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minMantelicroissantit kätkevät sisäänsä mehevän täytteen, joka on sekoitettu mantelimassasta ja voista. Trendiherkun kotiversio syntyy hujauksessa valmiista croissanttaikinasta.
KA
3.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.3.2022

Pyöräytä himoittu kahvilaherkku kotona! Mehevät mantelicroissantit valmistuvat sukkelasti valmistaikinasta
Reseptin ainekset (6 kpl)
- 1 tlk (240 g)valmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
- 150 gmantelimassaa (esim. Sallinen)
- (pari tippaakarvasmanteliöljyä)
- 50 gvoita
Viimeistelyyn
- 1muna
- ¾ dlmantelilastuja
- ½ dltomusokeria
Mantelicroissantit valmistuvat näin:
- Ota taikina huoneenlämpöön. Sekoita mantelimassa ja pehmeä voi. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmanteliöljyä antamaan lisää makua.
- Avaa taikinapakkaus. Levitä taikina leivinalustalle ja leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Levitä ruokalusikallinen mantelimassaseosta kunkin palan päälle ja rullaa croissanteiksi.
- Laita mantelicroissantit leivinpaperille pellille. Paina litteäksi ja voitele munalla.
- Levitä loput massasta croissantien päälle ja ripottele päälle mantelilastuja.
- Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Siivilöi hieman jäähtyneiden mantelicroissantien päälle reilusti tomusokeria.

Cruffinit yhdistävät muffinin ja croissantin
Maku

Aamupala piirakan muodossa! Mysli-marjapiirakka yhdistää myslin, rahkan, hedelmät ja marjat täydelliseksi päivän aloitukseksi
Maku

Hunajaiset kaurasämpylät – nämä hunajavoilla valellut ihanuudet katoavat pelliltä hetkessä
Kotivinkki

Banaanimuffinit – sujauta hedelmäkorin pilkulliset banaanit taikinaan ja ihastu
Maku

Omenasarvet – croissanttien kevyempi versio
Maku

Suklaavohvelit – rapeat vastapaistetut herkut tarjoillaan suussasulavien suklaakastikkeiden kera
Meillä kotona

Suklaavoisarvet ja vaniljajäätelöä
Maku

Pienet juustocroissantit (Croissant con queso)
Maku