Maku

Pyöräytä himoittu kahvilaherkku kotona! Mehevät mantelicroissantit valmistuvat sukkelasti valmistaikinasta

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Mantelicroissantit kätkevät sisäänsä mehevän täytteen, joka on sekoitettu mantelimassasta ja voista. Trendiherkun kotiversio syntyy hujauksessa valmiista croissanttaikinasta.
KA
3.1
0
Julkaistu: 22.3.2022


Reseptin ainekset (6 kpl)

  • 1 tlk (240 g)valmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
  • 150 gmantelimassaa (esim. Sallinen)
  • (pari tippaakarvasmanteliöljyä)
  • 50 gvoita

Viimeistelyyn

  • 1muna
  • ¾ dlmantelilastuja
  • ½ dltomusokeria
Tulosta

Mantelicroissantit valmistuvat näin:

  1. Ota taikina huoneenlämpöön. Sekoita mantelimassa ja pehmeä voi. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmanteliöljyä antamaan lisää makua.
  2. Avaa taikinapakkaus. Levitä taikina leivinalustalle ja leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Levitä ruokalusikallinen mantelimassaseosta kunkin palan päälle ja rullaa croissanteiksi.
  3. Laita mantelicroissantit leivinpaperille pellille. Paina litteäksi ja voitele munalla.
  4. Levitä loput massasta croissantien päälle ja ripottele päälle mantelilastuja.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  6. Siivilöi hieman jäähtyneiden mantelicroissantien päälle reilusti tomusokeria.
Kommentoi »