


Pyöräytä himoittu kahvilaherkku kotona! Mehevät mantelicroissantit valmistuvat sukkelasti valmistaikinasta
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Mantelicroissantit kätkevät sisäänsä mehevän täytteen, joka on sekoitettu mantelimassasta ja voista. Trendiherkun kotiversio syntyy hujauksessa valmiista croissanttaikinasta.
Reseptin ainekset
6 kpl
1 tlk (240 g)
valmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
150 g
mantelimassaa (esim. Sallinen)
(pari tippaa
karvasmanteliöljyä)
50 g
voita
Viimeistelyyn
1
muna
¾ dl
mantelilastuja
½ dl
tomusokeria
Mantelicroissantit valmistuvat näin:
- Ota taikina huoneenlämpöön. Sekoita mantelimassa ja pehmeä voi. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmanteliöljyä antamaan lisää makua.
- Avaa taikinapakkaus. Levitä taikina leivinalustalle ja leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Levitä ruokalusikallinen mantelimassaseosta kunkin palan päälle ja rullaa croissanteiksi.
- Laita mantelicroissantit leivinpaperille pellille. Paina litteäksi ja voitele munalla.
- Levitä loput massasta croissantien päälle ja ripottele päälle mantelilastuja.
- Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Siivilöi hieman jäähtyneiden mantelicroissantien päälle reilusti tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat