Maku

Helpot lehtikaali-linssipyörykät

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Helppotekoiset lehtikaali-linssipyörykät maistuvat joko lämpiminä tai kylminä. Nämä herkulliset kasvispyörykät ovat loistava lounaseväs kera salaatin tai pitaleivän!
KA
4.3
2
Julkaistu: 30.12.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 100 glehtikaalia
  • 1 kplsipulia
  • 25 glehtiselleriä
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 2 kplkananmunia
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 290 gpunaisia linssejä (tai vihreitä, kypsennettynä, esim. GoGreen)
  • 50 gcheddarjuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dllehtipersiljaa (silputtuna)
  • 1-2 tlchilirouhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta
Huuhdo kaalinlehdet, poista lehtiruodit ja silppua lehdet veitsellä hyvin pieneksi.
Leikkaa myös kuorittu sipuli ja sellerinvarsi hyvin pieneksi silpuksi.
Kuullota kaalia, sipulia ja selleriä öljyssä noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tomaattipyree. Anna jäähtyä.
Sekoita munien rakenne rikki, lisää korppujauhot ja anna turvota hetki. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Muotoile taikinasta pyöryköitä käsin leivinpaperin päälle pellille.
Kypsennä pyöryköitä 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.29
2 kommenttia