Maku

Helpot lehtikaali-linssipyörykät

55 min
4.6
2

Helpot lehtikaali-linssipyörykät

KA
2
4.6
Helppotekoiset lehtikaali-linssipyörykät maistuvat joko lämpiminä tai kylminä. Nämä herkulliset kasvispyörykät ovat loistava lounaseväs kera salaatin tai pitaleivän!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 glehtikaalia
  • 1 kplsipulia
  • 25 glehtiselleriä
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 2 kplkananmunia
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 290 gpunaisia linssejä (tai vihreitä, kypsennettynä, esim. GoGreen)
  • 50 gcheddarjuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dllehtipersiljaa (silputtuna)
  • 1-2 tlchilirouhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhdo kaalinlehdet, poista lehtiruodit ja silppua lehdet veitsellä hyvin pieneksi.

Leikkaa myös kuorittu sipuli ja sellerinvarsi hyvin pieneksi silpuksi.

Kuullota kaalia, sipulia ja selleriä öljyssä noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tomaattipyree. Anna jäähtyä.

Sekoita munien rakenne rikki, lisää korppujauhot ja anna turvota hetki. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Muotoile taikinasta pyöryköitä käsin leivinpaperin päälle pellille.

Kypsennä pyöryköitä 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä