Helpot lehtikaali-linssipyörykät
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minHelppotekoiset lehtikaali-linssipyörykät maistuvat joko lämpiminä tai kylminä. Nämä herkulliset kasvispyörykät ovat loistava lounaseväs kera salaatin tai pitaleivän!
KA
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.12.2014

Helpot lehtikaali-linssipyörykät
Ainekset (4 annosta)
- 100 glehtikaalia
- 1 kplsipulia
- 25 glehtiselleriä
- 3 rklrypsiöljyä
- 1 rkltomaattipyreetä
- 2 kplkananmunia
- 1 dlkorppujauhoja
- 290 gpunaisia linssejä (tai vihreitä, kypsennettynä, esim. GoGreen)
- 50 gcheddarjuustoa (raastettuna)
- 1/2 dllehtipersiljaa (silputtuna)
- 1-2 tlchilirouhetta
- 1 tlsuolaa
- 1 tloreganoa
- 1/2 tlmustapippuria
Huuhdo kaalinlehdet, poista lehtiruodit ja silppua lehdet veitsellä hyvin pieneksi.
Leikkaa myös kuorittu sipuli ja sellerinvarsi hyvin pieneksi silpuksi.
Kuullota kaalia, sipulia ja selleriä öljyssä noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tomaattipyree. Anna jäähtyä.
Sekoita munien rakenne rikki, lisää korppujauhot ja anna turvota hetki. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Muotoile taikinasta pyöryköitä käsin leivinpaperin päälle pellille.
Kypsennä pyöryköitä 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.29