


Helpot kasvispyörykät vievät makumatkalle Japaniin! Nappaa mehevä resepti
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Helpot kasvispyörykät tarjoillaan japanilaisen tonkatsu-kastikkeen kanssa. Sujauta ihanan mehevät pyörykät pitaleivän sisään tai tee kaveriksi vihreä salaatti. Kurkkaa ohje!
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
täysjyväkuskusia
1 tlk (380/230 g)
kikherneitä (käyttövalmiita)
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1 dl
korianteria tai lehtipersiljaa
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
sitruunan- tai limenmehua
1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
½ tl
mustapippuria
Tonkatsu-kastike
1 dl
ketsuppia
2 rkl
soijakastiketta
1 tl
misotahnaa
1 tl
srirachaa
½ tl
valkosipulijauhetta (tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna)
Helpot kasvipyörykät − ohje:
- Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi se monitoimikoneen kulhoon. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Pane kaikki pyöryköiden aineet monitoimikoneen kulhoon.
- Soseuta taikinaksi. Pyörittele taikinasta öljytyin käsin noin 15 pyörykkää leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Pyöräytä lämpimät pyörykät kastikkeessa tai tarjoa kastike erikseen. Viimeistele helpot kasvispyörykät korianterilla tai lehtipersiljalla.
Vinkki!
Voit käyttää kastikkeessa misotahnan tilalla saman määrän worcesterkastiketta. Huomioithan, että resepti ei ole tällöin vegaaninen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat