Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helpot dallaspullat

1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min

Haaveiletko sinäkin itsetehdyistä dallaspullista? Leivo seuraavaksi näitä! Helppo ja hyvä täyte syntyy valmiista vaniljakreemijauheesta.

1.1.2017
Reseptin ainekset
20 kpl
Pullataikina
2 1/2 dl
kevytmaitoa
11 g
kuivahiivaa
1 kpl
munaa (M-koko)
1 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
7-8 dl
vehnäjauhoja (400-450 g)
100 g
voita (pehmeää)
Täyte
4 dl
kevytmaitoa
1 kpl
vaniljakreemijauhetta (Dr. Oetkerin vaniljakreemijauhe, 100 g )
Pinnalle
1 kpl
munaa
1/2 dl
tomusokeria
Lisäksi
pullavuokia

Helpot dallaspullat – ohje:

  1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Vatkaa joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vatkaa joukkoon noin puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja pehmeä rasva. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Lisää jauhoja tarvittaessa. 
  2. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Valmista sillä aikaa täyte. 
  3. Mittaa kylmä maito kulhoon ja vatkaa vispilällä joukkoon vaniljakreemijauhe. Jatka vatkaamista, kunnes seos paksuuntuu.
  4. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä isoksi, suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä päälle vaniljakreemi. Kääri levy tiukaksi rullaksi. 
  5. Leikkaa levy terävällä veitsellä noin 2 cm:n kokoisiksi paloiksi. Nostele palat pullavuokiin kahdelle pellille. Kohota liinalla peitettyinä. 
  6. Voitele kohonneet dallaspullat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa pullien koosta riippuen 10-12 minuuttia. Paista dallaspullat vaaleiksi, mutta kypsiksi. 
  7. Siivilöi jäähtyneiden dallaspullien päälle tomusokeria. 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt