Maku

Hedelmä-kakkuvartaat

45 min
5
0

Jälkiruoka onnistuu myös grillissä! Nämä jälkkärivartaat pujotellaan hedelmistä, donitsipaloista ja kuivakakusta. Lämpimät vartaat ovat ihania viileän vaniljavaahdon tai jätskin kera.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (5 annosta)

  • 350 gkuivakakku, mausteinen, kermainen
  • 3 kpldonitsia
  • 1 kpltuoretta mangoa
  • 3 kplpersikkaa (tai nektariinia)

Vaniljavaahtoa

  • 240 gsmetanaa (2 prk)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 rklfariinisokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Valmista hedelmä-kakkuvartaat näin:

Leikkaa kuivakakku ja donitsit noin 2 cm x 2 cm:n paloiksi.

Poista mangosta siemen ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Huuhtele persikat ja kuutioi hedelmäliha.

Pujota liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen kakku- ja donitsipaloja sekä hedelmiä.

Paahda vartaita grillissä miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen, kunnes pinnat ovat saaneet väriä.

Tee kastike. Kumoa smetanat kulhoon. Lisää sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Tarjoa jälkiruokavartaiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
5