


Wallenbergin haukipihvit – kalamies Vesan luottoannos on täydellistä sunnuntairuokaa
Innokas kalamies Vesa Lepola valmistaa Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjan 3. jaksossa Wallenbergin haukipihvejä, jonka reseptiä hän on hionut siskonsa kanssa. ”Superhyvä pihvi”, kommentoi annosta maistava Hans Välimäki. Nappaa resepti ja katso sen alta jakso!
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
haukifileetä
pari palaa
vaaleaa leipää
2 dl
kermaa
1
muna
1½ tl
suolaa
½–1 tl
valkopippuria
1 rkl
sitruunanmehua
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
soijakastiketta
2
kevätsipulin vartta tai nippu ruohosipulia
tilliä (koristeeksi)
Wallenbergin haukipihvit – ohje:
- Jauha kylmät kalafileet hienoksi massaksi esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
- Mittaa kermasta 1 dl ja laita leipäpalat siihen turpoamaan. Erottele kananmunan valkuainen ja vatkaa kovaksi.
- Sekoita jauhettuun kylmään haukimassaan mausteet, sitruunan mehu ja kuori, soijakastike, kevätsipuli, leipämassa ja keltuainen. Valuta loppu kerma massaan samalla sekoittaen ja kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti sekaan.
- Muotoile massasta pihvejä ja paista valurautapannulla voissa keskilämmöllä kypsiksi, noin 3–4 minuuttia per puoli riippuen pihvien paksuudesta.
- Koristele haukipihvit halutessasi tillillä ja tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkit!
- Kaikki aineet on hyvä pitää jääkaappikylminä. Pihvien muotoilu on helpompaa, kun kostutat kädet vedellä.
- Keittiömestari Hans Välimäki valmisti Vesan haukiwallenbergeille lisukkeet Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa. Katso Hansin rapukastikkeen, muusin ja mummonkurkkujen ohjeet täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat