Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Wallenbergin haukipihvit – kalamies Vesan luottoannos on täydellistä sunnuntairuokaa

Innokas kalamies Vesa Lepola valmistaa Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjan 3. jaksossa Wallenbergin haukipihvejä, jonka reseptiä hän on hionut siskonsa kanssa. ”Superhyvä pihvi”, kommentoi annosta maistava Hans Välimäki. Nappaa resepti ja katso sen alta jakso!

Teksti Kotona
Kuvat Mika Rampa
24.2.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
haukifileetä
pari palaa
vaaleaa leipää
2 dl
kermaa
1
muna
1½ tl
suolaa
½–1 tl
valkopippuria
1 rkl
sitruunanmehua
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
soijakastiketta
2
kevätsipulin vartta tai nippu ruohosipulia
tilliä (koristeeksi)

Wallenbergin haukipihvit – ohje:

  1. Jauha kylmät kalafileet hienoksi massaksi esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
  2. Mittaa kermasta 1 dl ja laita leipäpalat siihen turpoamaan. Erottele kananmunan valkuainen ja vatkaa kovaksi.
  3. Sekoita jauhettuun kylmään haukimassaan mausteet, sitruunan mehu ja kuori, soijakastike, kevätsipuli, leipämassa ja keltuainen. Valuta loppu kerma massaan samalla sekoittaen ja kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti sekaan.
  4. Muotoile massasta pihvejä ja paista valurautapannulla voissa keskilämmöllä kypsiksi, noin 3–4 minuuttia per puoli riippuen pihvien paksuudesta.
  5. Koristele haukipihvit halutessasi tillillä ja tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt