Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lisukkeet à la Hans Välimäki! Rapukastike, mummonkurkut ja perunamuusi ovat reseptejä, jotka haluat lisätä repertuaariisi

Keittiömestari Hans Välimäki valmisti Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman 3. jaksossa lisukkeita vieraansa Vesa Lepolan haukiwallenbergeille. Nappaa rapukastikkeen, mummonkurkkujen ja perunamuusin reseptit sekä katso ohjelma reseptien alta.

24.2.2022
Reseptin ainekset
Rapukastike
2
salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
1
varsisellerinvarsi
½
fenkoli
½
punainen chili
1 kg
ravun- tai hummerinkuoria
½ dl
oliiviöljyä
3–4 dl
tomaattipyreetä
½ dl
konjakkia
3 dl
valkoviiniä
½ rku
timjamia
2
laakerinlehteä
pippuria
3 dl
vettä (tai sen verran, että ravunkuoret juuri peittyvät)
75 g
voita
2½ dl
kuohukermaa
1 tl
tuoretta rakuunaa
(4 rkl
kermavaahtoa)
tuoretta rakuunaa
Mummonkurkut
1
kurkku
1 dl
väkiviinaetikkaa (tai miedompaa valkoviinietikkaa)
2 dl
sokeria
2–3
maustepippuria
1
valkosipulinkynsi
1
laakerinlehti
1–2 rkl
tilliä
Perunamuusi
½ kg
jauhoisia perunoita
2 dl
maitoa
250 g
voita (kylmänä ja kuutioituna)
suolaa
valkopippuria

Hans Välimäen rapukastike – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa salottisipulit sekä valkosipulinkynnet paloiksi. Hienonna varsiselleri, porkkana, fenkoli ja chili. Kastike siivilöidään, joten paloja ei tarvitse leikata kovin pieniksi.
  2. Kuumenna öljy ja paahda ravunkuoria hetki kuumassa öljyssä. Lisää joukkoon vihannekset, chili ja tomaattipyree.
  3. Lisää konjakki, kiehauta alkoholi pois. Lisää sen jälkeen viini, vesi, timjaminoksat, laakerinlehdet ja pippurit. Keitä hiljalleen noin 45 minuuttia.
  4. Siivilöi liemi ja keitä sitä sitten kokoon, kunnes alkuperäisestä nesteen määrästä on haihtunut noin ⅔ tai enemmän.
  5. Hienonna rakuuna. Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja kiehauta. Lisää rakuuna, voi ja halutessasi kermavaahto. Sekoita voimakkaasti, tarkista maku ja tarjoile.

Hansin vinkit!

  • Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, voit suurustaa sitä beurre maniella. Beurre manie tehdään yhdistämällä sulatettua voita yhtä paljon suhteessa vehnäjauhoihin. Sen jälkeen ne sekoitetaan tahnaksi. Kuumenna kastike kiehuvan kuumaksi. Lisää tahna joukkoon ja sekoita, kunnes kastike on suurustunut.
  • Jos rapukastiketta jää yli, sen voi nauttia keittona.

Hans Välimäen mummonkurkut – ohje:

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Murskaa valkosipuli ja hienonna tilli.
  2. Mittaa kattilan etikka, sokeri ja vesi sekä valkosipulinkynsi, laakerinlehti ja maustepippurit. Kiehauta ja jäähdytä.
  3. Laita kurkkuviipaleet kannelliseen astiaan ja kaada liemi päälle. Lisää tilli ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Hans Välimäen perunamuusi – ohje:

  1. Kuori perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kippaa kypsät perunat siivilään jäähtymään muutamaksi minuutiksi.
  2. Soseuta perunat ja siivilöi sose.
  3. Kuumenna maito kattilassa. Yhdistä kuuma maito ja kylmät voikuutiot perunasoseeseen voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja valkopippurilla, tarjoile heti.

Vinkki!

Hans Välimäki valmisti rapukastiketta, muusia ja mummonkurkkuja Vesa Lepolan kalapihvien lisukkeiksi Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa. Katso Vesan haukiwallenbergien resepti täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt