Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Perinteinen haukiherkku

Haukiwallenberg – takuuvarma resepti päältä rapeisiin ja sisältä pehmeisiin kalapihveihin

2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min

Haukiwallenberg on klassinen ruotsalainen kala-annos. Sen tekeminen ei ole vaikeaa, mutta vaatii hieman tarkkuutta. Käytä kylmiä raaka-aineita ja malta odottaa pihvimassan tekeytymistä.

14.2.2025
Reseptin ainekset
6-8 pihviä
600 g
nahatonta haukifileetä
1 tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
ripaus
maustepippuria
1
muna
½ dl
tilliä
1 rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl
sitruunanmehua
2 dl
kuohukermaa
2 tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
2 dl
pankokorppujauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
25 g
voita

Haukiwallenberg – ohje:

  1. Poista hauesta isoimmat ruohot, leikkaa filee nahattomiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pakastimeen 30 minuutiksi.
  2. Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Hienonna tilli, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu.
  3. Jauha kohmeinen hauki tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa murumaiseksi, lähes soseeksi. Poista erottuvat ruodot. Lisää keltuainen ja valuta kerma ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää sitruunankuori ja mehu, tilli ja sinappi. Sekoita ja siirrä massa kulhoon.
  4. Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi ja nostele se haukiseokseen. Laita massa jääkaappiin tunniksi.
  5. Muotoile reilun kokoisia pihvejä. Mittaa korppujauhot laakealle lautaselle ja kuorruta pihvit jauhoissa.
  6. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuumenna öljy ja voi isolla paistinpannulla ja ruskista pihvejä keskilämmöllä noin 3–4 minuuttia per puoli. Laita pihvit uuniin jälkikypsymään noin 10 minuutiksi.
  7. Tarjoa haukiwallenberg herneiden ja perunamuusin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt