Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Haukikeitto – kalan kaveriksi kermaiseen liemeen sukeltavat värikkäät kasvikset

Sokeriton
40 min

Haukikeitto tuo vaihtelua perinteiseen kalasoppaan. Fenkolit, porkkanat ja herneet antavat keittoon paitsi ihanaa makua myös paljon väriä. Älä turhaan pelkää hauen fileointia, vaan kurkkaa ohjeet videolta.

22.7.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Haukikeitto
1 (noin 2 kg)
hauki
1 l
vettä
1 tl
suolaa
2
laakerinlehteä
10
kokonaista mustapippuria
2
porkkanaa
500 g
uuden sadon perunoita
1
pieni fenkoli
1–2
nippusipulia
1 dl
tilliä (hienonnettuna)
200 g
herneitä (pakaste tai tuoreita)
2 rkl
sitruunan mehua
2 dl
kuohukermaa

Haukikeitto – ohje:

  1. Leikkaa hauki ruodottomaksi fileeksi. Paloittele se noin 3 × 3 -senttisiksi kuutioiksi.
  2. Valmista hauen ruodosta ja päästä kalaliemi. Poista päästä kidukset. Laita ruodot ja pää kattilaan. Lisää vettä niin, että ruodot juuri ja juuri peittyvät.
  3. Kiehauta ja kuori pinnalle tuleva vaahto pois. Anna kiehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Siivilöi ruodot ja pää pois. Lisää liemeen suola, laakerinlehdet ja mustapippurit. Anna kiehua vielä 10 minuuttia ilman kantta, jotta liemi tiivistyy.
  4. Viipaloi porkkanat ja paloittele perunat. Suikaloi fenkoli ja hienonna sipuli varsineen. Jätä varret keiton viimeistelyyn. Hienonna myös tilli.
  5. Lisää perunat ja porkkanat liemeen. Keitä 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää herneet ja kalapalat.
  6. Lisää sitruunan mehu ja kerma. Kuumenna haukikeitto kiehuvaksi. Viimeistele sipulinvarsilla ja tillillä.

Vinkit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt