Kotivinkki

Haukikeitto – kalan kaveriksi kermaiseen liemeen sukeltavat värikkäät kasvikset

40 min
SO
2
0

Haukikeitto tuo vaihtelua perinteiseen kalasoppaan. Fenkolit, porkkanat ja herneet antavat keittoon paitsi ihanaa makua myös paljon väriä. Älä turhaan pelkää hauen fileointia, vaan kurkkaa ohjeet videolta.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Haukikeitto

  • 1 (noin 2 kg)hauki
  • 1 lvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2laakerinlehteä
  • 10kokonaista mustapippuria
  • 2porkkanaa
  • 500 guuden sadon perunoita
  • 1pieni fenkoli
  • 1–2nippusipulia
  • 1 dltilliä (hienonnettuna)
  • 200 gherneitä (pakaste tai tuoreita)
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 2 dlkuohukermaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Haukikeitto valmistuu näin:

  1. Leikkaa hauki ruodottomaksi fileeksi. Paloittele se noin 3 × 3 -senttisiksi kuutioiksi.
  2. Valmista hauen ruodosta ja päästä kalaliemi. Poista päästä kidukset. Laita ruodot ja pää kattilaan. Lisää vettä niin, että ruodot juuri ja juuri peittyvät.
  3. Kiehauta ja kuori pinnalle tuleva vaahto pois. Anna kiehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Siivilöi ruodot ja pää pois. Lisää liemeen suola, laakerinlehdet ja mustapippurit. Anna kiehua vielä 10 minuuttia ilman kantta, jotta liemi tiivistyy.
  4. Viipaloi porkkanat ja paloittele perunat. Suikaloi fenkoli ja hienonna sipuli varsineen. Jätä varret keiton viimeistelyyn. Hienonna myös tilli.
  5. Lisää perunat ja porkkanat liemeen. Keitä 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää herneet ja kalapalat.
  6. Lisää sitruunan mehu ja kerma. Kuumenna haukikeitto kiehuvaksi. Viimeistele sipulinvarsilla ja tillillä.

Vinkki!

Voit myös oikaista ja tehdä kalaliemen kalafondista tai -kuutiosta.

Voit myös ostaa ruodotonta haukifilettä tai käyttää keittoon muuta vaaleaa kalaa.

Innostuitko hauen herkullisuudesta? Poimi ohjeet kalan valmistukseen ja kurkkaa muut haukireseptimme.

MITÄ PIDIT?
2