


Pikkuisen luksusta
Haudutettu purjo – valkoviini ja voi tekevät purjosta juhlavan lisukkeen
32 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 17 min
Valkoviinissä pehmeäksi haudutetut purjopalat ovat mainio lisuke esimerkiksi rapeille ankankoiville ja pariisilaisille gnoccheille.
Reseptin ainekset
6 annosta
5–6
keskikokoista purjoa
2 rkl + 2 rkl
voita
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
¼ rku
timjamia
½ tl
suolaa
Haudutettu purjo – ohje:
- Leikkaa purjoista vihreä tupsumainen osa pois ja poista uloin lehtikerros. Huuhtele purjot ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi.
- Kuumenna voi (2 rkl) ja öljy pannussa. Paista purjopalat kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.
- Lisää viini, timjami ja suola pannulle. Peitä kannella ja anna hautua 10 minuuttia.
- Lisää vielä voi (2 rkl) ja hauduta 5–7 minuuttia, kunnes purjo on pehmeää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat