Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Haudutettu hirvipaisti padassa

2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min

Hirvipaisti valmistuu padassa kuin itsestään! Kun pataan nakkaa juureksia ja mausteita, kokonainen ateria on valmis kerralla.

16.10.2010
Reseptin ainekset
6 annosta
Hirvipaisti padassa
800 g
hirvenpaistia
2 kpl
sipulia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
juuriselleriä
1 kpl
palsternakkaa
4 kpl
laakerinlehteä
3 rkl
tuoretta timjamia
1 rkl
mustapippuria (kokonaisia)
2 tl
merisuolaa
Paistamiseen
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä

Hirvipaisti padassa – ohje:

  1. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa paisti terävällä veitsellä kalvottomaksi.
  2. Kuumenna voi-öljyseos isossa paistinpannussa kuumaksi. Ruskista paisti kauttaaltaan pannulla.
  3. Nosta liha uunipataan. Lisää joukkoon esikäsitellyt ja paloitellut kasvikset ja mausteet. Lisää pataan vettä niin paljon, että liha peittyy kokonaan.
  4. Aseta lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Hauduta pataa 140 asteessa noin 1,5–2 tuntia. Kun mittari näyttää 55 astetta, on liha keskeltä punaista. 65 astetta merkitsee vaaleanpunaista ja 75 astetta läpikypsää lihaa.
  5. Ota paisti uunista ja anna sen levätä hetki folion sisällä ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.
  6. Tarjoa punakaalin ja syksyisten juuresten kanssa. Voit tehdä pataan jääneestä liemestä kastikkeen.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen hirvipaistin resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt