


Haudutettu hirvipaisti padassa
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Hirvipaisti valmistuu padassa kuin itsestään! Kun pataan nakkaa juureksia ja mausteita, kokonainen ateria on valmis kerralla.
Reseptin ainekset
6 annosta
Hirvipaisti padassa
800 g
hirvenpaistia
2 kpl
sipulia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
juuriselleriä
1 kpl
palsternakkaa
4 kpl
laakerinlehteä
3 rkl
tuoretta timjamia
1 rkl
mustapippuria (kokonaisia)
2 tl
merisuolaa
Paistamiseen
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
Hirvipaisti padassa – ohje:
- Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa paisti terävällä veitsellä kalvottomaksi.
- Kuumenna voi-öljyseos isossa paistinpannussa kuumaksi. Ruskista paisti kauttaaltaan pannulla.
- Nosta liha uunipataan. Lisää joukkoon esikäsitellyt ja paloitellut kasvikset ja mausteet. Lisää pataan vettä niin paljon, että liha peittyy kokonaan.
- Aseta lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Hauduta pataa 140 asteessa noin 1,5–2 tuntia. Kun mittari näyttää 55 astetta, on liha keskeltä punaista. 65 astetta merkitsee vaaleanpunaista ja 75 astetta läpikypsää lihaa.
- Ota paisti uunista ja anna sen levätä hetki folion sisällä ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.
- Tarjoa punakaalin ja syksyisten juuresten kanssa. Voit tehdä pataan jääneestä liemestä kastikkeen.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen hirvipaistin resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat