Maku

Haudutettu hirvipaisti padassa

2 h 15 min
MU
GL
3.55
0

Hirvipaisti valmistuu padassa kuin itsestään! Kun pataan nakkaa juureksia ja mausteita, kokonainen ateria on valmis kerralla.
Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

Hirvipaisti padassa

  • 800 ghirvenpaistia
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kpljuuriselleriä
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 3 rkltuoretta timjamia
  • 1 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 tlmerisuolaa

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Hirvipaisti valmistuu padassa näin:

  1. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa paisti terävällä veitsellä kalvottomaksi.
  2. Kuumenna voi-öljyseos isossa paistinpannussa kuumaksi. Ruskista paisti kauttaaltaan pannulla.
  3. Nosta liha uunipataan. Lisää joukkoon esikäsitellyt ja paloitellut kasvikset ja mausteet. Lisää pataan vettä niin paljon, että liha peittyy kokonaan.
  4. Aseta lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Hauduta pataa 140 asteessa noin 1,5–2 tuntia. Kun mittari näyttää 55 astetta, on liha keskeltä punaista. 65 astetta merkitsee vaaleanpunaista ja 75 astetta läpikypsää lihaa.
  5. Ota paisti uunista ja anna sen levätä hetki folion sisällä ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.
  6. Tarjoa punakaalin ja syksyisten juuresten kanssa. Voit tehdä pataan jääneestä liemestä kastikkeen.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen hirvipaistin resepti!

MITÄ PIDIT?
3.55