Maku

Haudutettu hapankaali braatvurstien kera

1 h
MU
3.4
0


 

Tulosta
Teksti Heikki Valtanen
Kuvat Pekka Rantamoijanen, Heikki Valtanen

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 ghapankaalia
  • 2 rklvoita
  • 170 gpekonia
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 rkllihafondia
  • 3 dlvettä
  • 3,75 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/2 tljuustokuminaa

Lisäksi

  • 300 gbraatvurstia
  • 1 1/2 rklvoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele hapankaali hyvin lävikössä ja valuta kuivaksi.

Sulata kattilassa voi, ruskista siinä suikaloitua pekonia, viipaloituja sipuleita ja valkosipuleita, kunnes ne pehmenevät.

Lisää kuoritut ja viipaloidut porkkanat, kuumaan veteen sekoitettu fondi, valkoviini ja hapankaali. Hauduta ainakin puoli tuntia välillä hyvin sekoittaen. Pitkä haudutusaika tekee ruoalle vain hyvää.

Lisää siirappi. Tarkista maku ja jatka sekoittamista. Halutessasi voit maustaa hapankaalia varovasti kuminalla.

Ruskista paloitellut braatvurstit voissa. Tarjoa haudutetun hapankaalin kera.

MITÄ PIDIT?
3.4