Hasselpähkinäkääretorttu

1 h 30 min
0
0

Hasselpähkinäkääretorttu

Gluteeniton kääretorttu leivotaan hasselpähkinä- ja perunajauhoilla. Täytteeksi sekoitetaan kerma-rahkaseos, joka maustetaan tilkalla kahvia ja likööriä. Kaiken kruunaavat rapeat marenkimurut sekä täytteessä että kääretortun päällä. Kuva: Reetta Pasanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 palaa)

Kääretorttupohja

  • 4 kplmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 1 3/4 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 1 dlhasselpähkinäjauhoja (hienojakoisia, esim. Risenta )
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 1 rklespressoa (tai vahvaa kahvia)
  • 1 rklpähkinä- tai mantelilikööriä
  • 2 dlmarenkeja murennettuna

Päälle

  • vadelmia tai punaherukoita
  • marenkeja murennettuna

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Kääretorttupohja

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä toisessa kulhossa hasselpähkinä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää ne muna-sokerivaahtoon muovilastalla varovasti käännellen.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia kypsäksi ja kauniin väriseksi.

Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille, pohjapuoli ylöspäin. Irrota leivinpaperi varovasti pohjasta.

Täyte

Vatkaa kerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää rahka. Mausta jäähtyneellä espressolla, liköörillä ja marenkimuruilla.

Levitä puolet täytteestä kääretorttupohjalle. Kääri pohja rullalle leivinpaperin avulla. Anna rullan vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.

Levitä loput täytteestä kääretortun päälle ja koristele vadelmilla, herkukoilla ja marenkimurulla.

Vinkki!

Käytä pohjaan hienojakoista pähkinäjauhetta, ei pähkinärouhetta. Voit jättää täytteestä halutessasi kahvin ja alkoholin pois.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä