


Hasselpähkinäkääretorttu
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Hasselpähkinäkääretorttu valmistuu gluteenittomasti perunajauhoilla. Täytteeksi sekoitetaan kerma-rahkaseos, joka maustetaan tilkalla kahvia ja likööriä. Kaiken kruunaavat rapeat marenkimurut sekä täytteessä että kääretortun päällä.
Reseptin ainekset
14 palaa
Kääretorttupohja
4
munaa (huoneenlämpöisiä)
1 ¾ dl
hienoa kidesokeria (Siro)
1 dl
hasselpähkinäjauhoja (hienojakoisia, esim. Risenta )
¾ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
2 dl
kuohukermaa
200 g
vaniljarahkaa
1 rkl
espressoa (tai vahvaa kahvia)
1 rkl
pähkinä- tai mantelilikööriä
2 dl
marenkeja murennettuna
Päälle
vadelmia tai punaherukoita
marenkeja murennettuna
Hasselpähkinäkääretorttu – ohje:
Kääretorttupohja
- Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä toisessa kulhossa hasselpähkinä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää ne muna-sokerivaahtoon muovilastalla varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia kypsäksi ja kauniin väriseksi.
- Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille, pohjapuoli ylöspäin. Irrota leivinpaperi varovasti pohjasta.
Täyte
- Vatkaa kerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää rahka. Mausta jäähtyneellä espressolla, liköörillä ja marenkimuruilla.
- Levitä puolet täytteestä kääretorttupohjalle. Kääri pohja rullalle leivinpaperin avulla. Anna rullan vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.
- Levitä loput täytteestä kääretortun päälle ja koristele vadelmilla, herukoilla ja marenkimurulla.
Vinkki!
Käytä pohjaan hienojakoista pähkinäjauhetta, ei pähkinärouhetta. Voit jättää täytteestä halutessasi kahvin ja alkoholin pois.Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat