


Tee itse karkkeja!
Hasselpähkinä-toffeekaramellit ovat kuin kotitekoista Toffifeeta: ihana yhdistelmä suklaata, nougat’ta ja pähkinää
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Paahdetulla hasselpähkinällä täytetyt ja nougatsuklaalla päällystetyt toffeekaramellit mukailevat näöltään ja maultaan Toffifee-makeisia.
Reseptin ainekset
50 karkkia
50 (noin 60 g)
kuorellista hasselpähkinää
4 dl
kuohukermaa
3 dl
sokeria
1 dl
vaaleaa siirappia
100 g
voita
½ tl
merisuolahiutaleita
1
vaniljatanko
100 g
tummaa suklaata
100 g
nougat’ta
Lisäksi
50
pientä makeisvuokaa
Hasselpähkinä-toffeekaramellit – ohje:
- Paahda hasselpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes kuoret alkavat lohkeilla. Laita pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja hiero, kunnes kuoret irtoavat.
- Levitä 50 makeisvuokaa tarjoiluvadille. Jaa pähkinät vuokiin.
- Mittaa kerma, sokeri, siirappi, voi ja suola kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes se on 120-asteista. Jaa seos makeisvuokiin. Anna jähmettyä.
- Sulata suklaa ja nougat. Sekoita tasaiseksi ja pursota tai lusikoi makeisten päälle. Anna jähmettyä. Karamellit säilyvät jääkaapissa pari viikkoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat