Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tee itse karkkeja!

Hasselpähkinä-toffeekaramellit ovat kuin kotitekoista Toffifeeta: ihana yhdistelmä suklaata, nougat’ta ja pähkinää

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Paahdetulla hasselpähkinällä täytetyt ja nougatsuklaalla päällystetyt toffeekaramellit mukailevat näöltään ja maultaan Toffifee-makeisia.

11.11.2024
Reseptin ainekset
50 karkkia
50 (noin 60 g)
kuorellista hasselpähkinää
4 dl
kuohukermaa
3 dl
sokeria
1 dl
vaaleaa siirappia
100 g
voita
½ tl
merisuolahiutaleita
1
vaniljatanko
100 g
tummaa suklaata
100 g
nougat’ta
Lisäksi
50
pientä makeisvuokaa

Hasselpähkinä-toffeekaramellit – ohje:

  1. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes kuoret alkavat lohkeilla. Laita pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja hiero, kunnes kuoret irtoavat.
  2. Levitä 50 makeisvuokaa tarjoiluvadille. Jaa pähkinät vuokiin.
  3. Mittaa kerma, sokeri, siirappi, voi ja suola kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes se on 120-asteista. Jaa seos makeisvuokiin. Anna jähmettyä.
  4. Sulata suklaa ja nougat. Sekoita tasaiseksi ja pursota tai lusikoi makeisten päälle. Anna jähmettyä. Karamellit säilyvät jääkaapissa pari viikkoa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt