


Ohuen ohuet siivut
Hasselbackan tofu – helppo siivutuskikka tekee tofusta rapeaa ja mahtavan maukasta
30 min
Hasselbackan perunoiden tapaan viipaloitu tofu imee reilusti makua teriyakimarinadista ja paistuu lehtevän rapeaksi. Mahtavan makuinen ja rakenteeltaan täydellinen hasselbackan tofu kruunaa kulhot, joihin kootaan kvinoaa, marinoitua kaalia ja soijakurkkuja.
Reseptin ainekset
2 annosta
1 pkt (400 g)
maustamatonta tofua
1 dl
teriyakikastiketta
1
lime
1 tl
inkivääriä raastettuna
Soijakurkut
½
kurkkua
2 rkl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
soijakastiketta
2 tl
sokeria
Marinoitu punakaali
150 g
punakaalia
2 rkl
riisiviinietikkaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1½ dl
kvinoaa
2
kevätsipulia
1 dl
versoja
Hasselbackan tofu – ohje:
- Kääri tofu talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Laita päälle paino ja anna kuivua noin 15 minuuttia.
- Valmista lisukkeet. Viipaloi kurkut ja sekoita joukkoon mausteet.Suikaloi kaali ja sekoita joukkoon mausteet.
- Halkaise tofu pitkittäin. Laita tofunpuolikkaat leikkuulaudalle. Leikkaa puolikkaisiin viillot: aseta palan sivuille syömäpuikot ja leikkaa terävällä veitsellä tofu ohuiksi viipaleiksi. Syömäpuikot pysäyttävät veitsen ja estävät viiltoja ulottumasta pohjaan asti.
- Laita tofupalat uunivuokaan leivinpaperin päälle. Sekoita teriyakikastike, limen kuori ja mehu sekä inkivääri. Levitä kastike tofupalojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Jaa kulhoihin kvinoa, soijakurkut ja marinoitu kaali. Nosta päälle tofu ja viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja versoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat