Härkäpapu-vihanneskeitto
gluteeniton
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
26 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 h 30 min

Reseptin ainekset 6 annosta
1 1/2 dlhärkäpapuja
Liemi
1 kplporkkanaa
75 gpalsternakkaa
120 gjuuriselleriä
1 dlsipulia
15 dlvettä
1 dlkasvisfondia
1 kpllaakerinlehteä
Keitto
1 kplkesäkurpitsaa
2 kplporkkanaa
1 kplvihreää paprikaa
1 kplsipulia
1 rklsoijakastiketta
2 rklbalsamiviinietikkaa
1/4 tltabascoa
3 rklpersiljaa
Kaada hyvin huuhdotut härkäpavut kylmään veteen likoamaan vuorokaudeksi.
Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli. Nosta palat kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää fondi tai liemikuutiot sekä laakerinlehti ja nosta kattila liedelle. Keitä ilman kantta noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi, lisää vettä sen verran, että saat reilun litran vahvan makuista lientä.
Kaada liemi kattilaan ja lisää valutetut härkäpavut. Peitä kannella ja keitä 45 minuuttia. Lisää paloitellut kasvikset, soijakastike, balsamiviinietikka ja tabasco. Keitä vielä 15 minuuttia.
Lisää persiljasilppu härkäpapu-kasviskeittoon ja anna maustua kannen alla 5 minuuttia. Nauti härkäpapu-kasviskeitto hyvän leivän kanssa.