


Härkäpapu-vihanneskeitto
26 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 h 30 min
Reseptin ainekset
6 annosta
1 1/2 dl
härkäpapuja
Liemi
1 kpl
porkkanaa
75 g
palsternakkaa
120 g
juuriselleriä
1 dl
sipulia
15 dl
vettä
1 dl
kasvisfondia
1 kpl
laakerinlehteä
Keitto
1 kpl
kesäkurpitsaa
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
vihreää paprikaa
1 kpl
sipulia
1 rkl
soijakastiketta
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1/4 tl
tabascoa
3 rkl
persiljaa
Kaada hyvin huuhdotut härkäpavut kylmään veteen likoamaan vuorokaudeksi.
Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli. Nosta palat kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää fondi tai liemikuutiot sekä laakerinlehti ja nosta kattila liedelle. Keitä ilman kantta noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi, lisää vettä sen verran, että saat reilun litran vahvan makuista lientä.
Kaada liemi kattilaan ja lisää valutetut härkäpavut. Peitä kannella ja keitä 45 minuuttia. Lisää paloitellut kasvikset, soijakastike, balsamiviinietikka ja tabasco. Keitä vielä 15 minuuttia.
Lisää persiljasilppu härkäpapu-kasviskeittoon ja anna maustua kannen alla 5 minuuttia. Nauti härkäpapu-kasviskeitto hyvän leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat