Maku

Härkäpapu-vihanneskeitto

26 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
5
0
Julkaistu: 18.7.2005


Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 dlhärkäpapuja

Liemi

  • 1 kplporkkanaa
  • 75 gpalsternakkaa
  • 120 gjuuriselleriä
  • 1 dlsipulia
  • 15 dlvettä
  • 1 dlkasvisfondia
  • 1 kpllaakerinlehteä

Keitto

  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/4 tltabascoa
  • 3 rklpersiljaa
Tulosta

Kaada hyvin huuhdotut härkäpavut kylmään veteen likoamaan vuorokaudeksi.

Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli. Nosta palat kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää fondi tai liemikuutiot sekä laakerinlehti ja nosta kattila liedelle. Keitä ilman kantta noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi, lisää vettä sen verran, että saat reilun litran vahvan makuista lientä.

Kaada liemi kattilaan ja lisää valutetut härkäpavut. Peitä kannella ja keitä 45 minuuttia. Lisää paloitellut kasvikset, soijakastike, balsamiviinietikka ja tabasco. Keitä vielä 15 minuuttia.

Lisää persiljasilppu härkäpapu-kasviskeittoon ja anna maustua kannen alla 5 minuuttia. Nauti härkäpapu-kasviskeitto hyvän leivän kanssa.

Kommentoi »